Η Δίωξη έβαλε «φρένο» στην διακίνηση χασίς και κοκαΐνης!

on .

NARKOTIKA DEMATA 12 1 23

Έπειτα από ένα διάστημα σχετικής «νηνεμίας», οι διωκτικές Αρχές της Ηπείρου άρχισαν ξανά τελευταία να εντοπίζουν και να κατάσχουν σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών οδηγώντας τους διακινητές τους στη Δικαιοσύνη. 

Στο πλαίσιο αυτό, τα τελευταία εικοσιτετράωρα συνελήφθησαν δύο άτομα, ένας στην Ηγουμενίτσα και ένας στην Άρτα επειδή στην κατοχή τους βρέθηκαν χασίς αλλά και κοκαΐνη, τα προόριζαν για εμπόριο, πιθανώς στην τοπική αγορά.

Χασίς στην Ηγουμενίτσα

Περισσότερα από 34 κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντόπισαν και κατάσχεσαν βραδινές ώρες στην Ηγουμενίτσα οι αστυνομικοί της τοπικής Δίωξης Ναρκωτικών. Για την υπόθεση συνελήφθη ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για εισαγωγή, μεταφορά, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών.

Πιο αναλυτικά, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν στην πόλη της Ηγουμενίτσας αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο δράστης. Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου 32 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 34 κιλών και 608 γραμμαρίων. 

Παράλληλα, κατασχέθηκαν το όχημα, καθώς και συσκευασία με μικροποσότητα κοκαΐνης και δύο κινητά τηλέφωνα, που βρέθηκαν στην κατοχή του συλληφθέντα, ο οποίος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Έπιασαν… λαβράκι!

Στο μεταξύ, προχθές, πάλι βραδινές ώρες, λαυράκι… έβγαλαν οι διωκτικές Αρχές όταν συνελήφθη στην Άρτα από αστυνομικούς της τοπικής Ασφάλειας ένα άτομο σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για κατοχή, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών.   

Ειδικότερα, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών ότι ο δράστης κατέχει και διακινεί ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και κοκαΐνης σε χρήστες της ευρύτερης περιοχής της Άρτας, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε επαγγελματικό χώρο, η λειτουργία του οποίου είχε σταματήσει και τον χρησιμοποιούσε εκείνος για να αποθηκεύει τα ναρκωτικά. 

Βρέθηκαν λοιπόν σ’ αυτόν και κατασχέθηκαν 17 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 15,61 γραμμαρίων, τέσσερις συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 4,27 γραμμαρίων, μία καραμπίνα και ένας μεταλλικός τρίφτης. 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.