Εντόπιζε ηλικιωμένες και άρπαζε τις τσάντες τους!

on .

TSANTAKIAS

• Φαινόμενα μικροεγκληματικότητας που μέχρι πρόσφατα ήταν «ξένα» για την περιοχή μας παρατηρούνται, δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα και στα Γιάννενα, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στους πολίτες. Ωστόσο, οι Αστυνομικές Αρχές κάνουν καλά τη δουλειά τους!

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός άνδρα ο οποίος είχε αποκτήσει… ειδίκευση στο να αρπάζει και να «ξαφρίζει» τις τσάντες ηλικιωμένων γυναικών. Ο δράσης τελικά συνελήφθη προχθές το πρωί στην πόλη από άνδρες της Ασφάλειας Ιωαννίνων και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές κατ’ εξακολούθηση. 

Ειδική ομάδα

Ειδική ομάδα είχε συσταθεί στα Γιάννενα η οποία είχε αναλάβει τη διερεύνηση περιστατικών αρπαγής τσαντών από ηλικιωμένες γυναίκες στην περιοχή της και εργαζόταν για τη σύλληψη του δράστη. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν στο πλαίσιο αναζητήσεων ατόμου που είχε διαπράξει νωρίτερα κλοπή σε βάρος ηλικιωμένης, από την οποία είχε αφαιρέσει την τσάντα της, που περιείχε χρηματικό ποσό και προσωπικά αντικείμενα. 

Στην κατοχή του συλληφθέντος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα κοσμήματα, η προέλευση των οποίων ερευνάται, ενώ στο σπίτι του βρέθηκε η τσάντα που είχε αφαιρέσει πριν από τη σύλληψή του, η οποία αποδόθηκε στην ιδιοκτήτριά της. 

Μάλιστα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα 13 και 14 Δεκεμβρίου του 2022, είχε αφαιρέσει τις τσάντες ακόμη δύο ηλικιωμένων γυναικών στην ίδια περιοχή. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.  

Άλλη μία σύλληψη

Σε άλλα νέα από το χθεσινό αστυνομικό δελτίο, ένας διωκόμενος αλλοδαπός συνελήφθη βραδινές ώρες στο συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου σε συνεργασία με την Ασφάλεια Ιωαννίνων. 

Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του αλλοδαπού εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, με ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και 10 μηνών, καθώς και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.