Με τον… φόβο των ιώσεων άνοιξαν χθες τα σχολεία!

on .

GRIPH SYNAXI

• Η χθεσινή επιστροφή των μαθητών στα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, έγινε συνοδεία ενός μεγάλου προβληματισμού από γονείς και εκπαιδευτικούς για το «κοκτέιλ» ιώσεων που είναι σε πλήρη έξαρση τις τελευταίες εβδομάδες και σύμφωνα με τους επιστήμονες αναμένεται περαιτέρω ένταση στη διάρκεια του Ιανουαρίου. 

Ήδη την περίοδο των διακοπών ένας πολύ μεγάλος αριθμός παιδιών βρέθηκε αντιμέτωπος με τις ιώσεις που βέβαια απασχολούν και ταλαιπωρούν και τους ενήλικες. 

Το άνοιγμα των σχολείων έγινε χωρίς να ληφθούν κάποια μέτρα, αυτό δεν αναμένεται να αλλάξει τις επόμενες ημέρες, αν και το Υπουργείο Παιδείας επαναλαμβάνει ότι η χρήση μάσκας είναι προαιρετική. Ένα παράπλευρο μέτρο, είναι η ανακοίνωση του Υπουργείου, ότι για όσα παιδιά θα λείπουν  από τα σχολεία λόγω ίωσης, οι απουσίες θα καταγράφονται αλλά δεν θα προσμετρώνται για πέντε μέρες.

Για τις απουσίες θα απαιτείται ακόμη και απλή βεβαίωση ιδιωτικού γιατρού ή από δημόσιο νοσοκομείο. 

Πάντως το  υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και  δηλώνει έτοιμο να λάβει κάποια μέτρα αν διαπιστώσει έξαρση των κρουσμάτων στα σχολεία, τονίζει όμως κατηγορηματικά ότι δεν θα κλείσουν ολόκληρες τάξεις όπως τον πρώτο καιρό της πανδημίας.

Η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών Αθηνών Ματίνα Παγώνη υποστήριξε ότι διανύουμε τις μήνες όπου παραδοσιακά καταγράφεται έξαρση των ιώσεων, συνέστησε προσοχή με τήρηση όλων των μέτρων υγιεινής, όπως συχνό πλύσιμο χεριών και πρόσθεσε ότι με τα δεδομένα που υπάρχουν δεν χρειάζεται ακόμη μάσκα.

«Αν κάποιο παιδί θέλουν οι γονείς του να το βάλουν μάσκα, ας του βάλουν», είπε σχετικά σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «καλό θα είναι τα παιδιά πριν πάνε στο σχολείο, να τους κάνουν ένα τεστ για κορονωϊό».