Κανονικά θα γίνει σήμερα η επιστροφή στα σχολεία

on .

AYLH PORTA SXOLEIOU

• Κανονικά θα λειτουργήσουν σήμερα, Δευτέρα τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, με τους μαθητές να επιστρέφουν στα θρανία μετά την ανάπαυλα των γιορτών. 

Σε δηλώσεις της η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει την εγκύκλιο, η οποία εκδόθηκε προ ημερών, σύμφωνα με την οποία με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών /τριών έως πέντε εργάσιμων ημερών, που οφείλονται στην έξαρση του εποχικού επιδημικού ρεύματος της γρίπης με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων γριπώδους συνδρομής, από τον Νοέμβριο 2022 έως και τον Μάρτιο.

Η Ν. Κεραμέως προέτρεψε τους γονείς να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο εάν εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης, όπως  γίνεται, πρόσθεσε,  με κάθε ασθένεια. 

Στην ερώτηση εάν οι μαθητές Θα πάνε με μάσκα  στα σχολεία η  κ. Κεραμέως απάντησε:  «Εάν κάποιος μαθητής θέλει να φορά μάσκα είναι δικαίωμά του, αλλά δεν υπάρχει καμία απολύτως συζήτηση για υποχρεωτική μάσκα, ούτε με το υπουργείο Υγείας αλλά ούτε και με την Επιτροπή Ειδικών».

Νέοι διορισμοί

Στο ερώτημα εκπαιδευτικών εάν θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί μέσα στο 2023 η Υπουργός απάντησε, ενώ επανέλαβε ότι «αυτή η Κυβέρνηση  θα συνεχίζει να επενδύει στους μόνιμους εκπαιδευτικούς, θα συνεχίζει να εξορθολογίζει το πλαίσιο του ανθρώπινου δυναμικού. Αυτό σημαίνει περισσότεροι μόνιμοι εκπαιδευτικοί  και οι αναπληρωτές θα αναπληρώνουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Στόχος μας είναι από κοινού με το υπουργείο Εσωτερικών, να φύγουμε από τη στρεβλή εφαρμογή του αναπληρωτή».