Αιματηρή συμπλοκή ανηλίκων στο κέντρο των Ιωαννίνων!

on .

PERIPOLIKO

• Ένα πρωτοφανές περιστατικό για την περιοχή μας, συνέβη το βράδυ της Τρίτης στο κέντρο των Ιωαννίνων, με πρωταγωνιστές δυο ανήλικους, οι οποίοι ήρθαν στα χέρια! Στον κεντρικό πεζόδρομο της Μελανίδη, πίσω από την Περιφέρεια Ηπείρου ένας 16χρονος τραυμάτισε με μαχαίρι, τύπου «πεταλούδα», στον ώμο έναν 14χρονο!

Ο ανήλικος δράστης συνελήφθη, αλλά αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να οριστική τακτική δικάσιμος, ενώ στο Αστυνομικό Μέγαρο, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, έδωσαν καταθέσεις νεαροί από την παρέα, ώστε να διευκρινιστούν τα αίτια της συμπλοκής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η συμπλοκή οφείλεται σε προσωπικές διαφορές.

Στο σημείο που συνέβη η αιματηρή συμπλοκή το βράδυ της Τρίτης έσπευσε η Αστυνομία και το ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε το νεαρό τραυματία στο νοσοκομείο, ενώ ο 16χρονος συνελήφθη και σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και επικίνδυνη σωματική βλάβη. 

Επιπλέον, συνελήφθη και η μητέρα του για παραμέληση της εποπτείας του, καθώς και ένας 19χρονος, που βρισκόταν με την παρέα τον ανηλίκων και βρέθηκε στην κατοχή του ένα μαχαίρι. Ο νεαρός θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή.

Το προχθεσινό περιστατικό που προκάλεσε σοκ στην τοπική κοινωνία, κρούει το καμπανάκι προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως προς τους γονείς. 

Περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων που μέχρι πρότινος βλέπαμε στην τηλεόραση, κάνουν πλέον την εμφάνισή τους και στην μικρή μας κοινωνία, προκαλώντας ανησυχία και προβληματισμό για το πώς θα πρέπει να διαχειριστούν γονείς, αλλά και εκπαιδευτικοί τη νέα αυτή δυσάρεστη πραγματικότητα. 

Είναι τρομακτικό νεαρά παιδιά να λύνουν τις διαφορές τους μ’ αυτόν τον τρόπο. Κάτι θα πρέπει να γίνει πριν να είναι πολύ αργά…