Παρίστανε το συγγενή για να «ξαφρίζει» ηλικιωμένους

on .

HLIKIOMENH

• Απάτες σε βάρος ηλικιωμένων έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους στην περιοχή μας, με την ΕΛ.ΑΣ. να βρίσκεται σε εγρήγορση αυτές τις μέρες, καθώς λόγω και των γιορτών περισσότερος κόσμος κυκλοφορεί έξω. 

Αλλά και οι πολίτες ωστόσο θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί, υποψιασμένοι και να μην πείθονται εύκολα, ακούγοντας οποιαδήποτε πληροφορία (ακόμη και πιστευτή εκ πρώτης όψεως) από άγνωστα άτομα ή τουλάχιστον πριν προβούν σε κάποια κίνηση να προσπαθούν να επικοινωνήσουν με συγγενείς τους. 

Η επιχειρησιακή ετοιμότητα και η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων και της Ασφάλειας, αντίστοιχα, οδήγησε στη σύλληψη ενός ημεδαπού, που εμπλέκεται σε τρεις υποθέσεις απάτης. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη και απόπειρες απάτης κατ’ εξακολούθηση, ενώ για συνέργεια στις παραπάνω πράξεις βαρύνεται μια ημεδαπή γυναίκα συνεργός του, τα στοιχεία της οποίας έχουν ταυτοποιηθεί. 

Παρίστανε το συγγενή!

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, προχθές το πρωί σε διάφορα σημεία στην πόλη των Ιωαννίνων, ο κατηγορούμενος, επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο της συνεργού του, προσέγγιζε ηλικιωμένα άτομα παριστάνοντας τον συγγενή τους και επιχειρούσε να τους αποσπάσει χρηματικά ποσά, προφασιζόμενος οικονομική ανάγκη για κάλυψη ιατρικών εξόδων για δήθεν νοσηλεία του παιδιού του σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων. 

Στο πλαίσιο των αναζητήσεων, αστυνομικοί του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.  Από την έρευνα που ακολούθησε ταυτοποιήθηκαν τουλάχιστον δύο απόπειρες εξαπάτησης πολιτών που έλαβαν χώρα προχθές το πρωί, ενώ εξακριβώθηκε ότι με τον ίδιο τρόπο δράσης είχε καταφέρει να αποσπάσει αρχές Νοεμβρίου από ηλικιωμένη σε περιοχή των Ιωαννίνων το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ. 

Κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό 350 ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή του κατηγορούμενου, καθώς και το αυτοκίνητο της συνεργού του, με το οποίο προσέγγιζε τους πολίτες. 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων για τυχόν εμπλοκή του σε παρόμοιες πράξεις συνεχίζεται. 

Της έκλεψαν το μπουφάν!

Μια άλλη περίπτωση κλοπής εξιχνίασαν οι αστυνομικοί στα Γιάννενα, συλλαμβάνοντας προχθές το βράδυ τέσσερις γυναίκες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή. 

Ειδικότερα, προηγήθηκε καταγγελία γυναίκας ότι κατά τη διάρκεια που πραγματοποιούσε αγορές σε κατάστημα ένδυσης στην πόλη των Ιωαννίνων, οι κατηγορούμενες αφαίρεσαν μέσα από αυτό το μπουφάν της. 

Ο αστυνομικοί, ύστερα από επιστάμενες αναζητήσεις, κατάφεραν να εντοπίσουν λίγη ώρα αργότερα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι κατηγορούμενες, τις οποίες συνέλαβαν. Στην κατοχή τους βρέθηκε το κλεμμένο μπουφάν, το οποίο στη συνέχεια αποδόθηκε στην παθούσα.  Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. 

Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ

Χθες το πρωί στην Πρέβεζα συνελήφθη ημεδαπός, διότι  σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ηλεκτρονική συσκευή (αλκοολόμετρο), διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο υπό την επίδραση οινοπνεύματος.