Τρόφιμα, ρούχα και παιχνίδια από το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. Ηπείρου

on .

ASTYNOMIA TROFIMA

• Μπορεί τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να είναι κυρίως επιφορτισμένα με την τήρηση της τάξης, την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος, ωστόσο με κάθε ευκαιρία δείχνουν και το έντονα κοινωνικό τους πρόσωπο, μέσα από διάφορες δράσεις που κατά καιρούς υλοποιούν.

Έτσι, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για ακόμη μία χρονιά υλοποίησε πανελλήνια εθελοντική συγκέντρωση ειδών και δώρων (τρόφιμα, είδη ρουχισμού, παιχνίδια κ.α.) από το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., για την ενίσχυση Φορέων και Ιδρυμάτων, στέλνοντας μήνυμα έμπρακτης αλληλεγγύης και συμπαράστασης σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. 

Σε φιλανθρωπικά Ιδρύματα

Τα είδη που συγκεντρώθηκαν από το προσωπικό του Επιτελείου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου και των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, παραδόθηκαν σε φιλανθρωπικά Ιδρύματα και Φορείς και συγκεκριμένα: 

- από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων στο Ίδρυμα της Μονής Ντουραχάνης «Το Άνθος», στα «Συσσίτια Απόρων» του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ενορίας Περιβλέπτου και στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Ιωαννίνων «Κυψέλη»

- από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας στο Περιφερειακό Τμήμα Άρτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

- από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Φιλιατών 

- από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας στην Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης. 

«Η υποστήριξη του έργου των φορέων που φροντίζουν καθημερινά παιδιά και ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, είναι απαραίτητη ώστε να γινόμαστε αρωγοί στην προσπάθειά τους να εξασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές μέλλον στους συνανθρώπους μας», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ευχές με… συστάσεις!

Στο μεταξύ, τις ευχές του, με αφορμή τις γιορτές θέλησε να δώσει το προσωπικό του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων. Χθες το πρωί σε κεντρικά σημεία της πόλης των Ιωαννίνων και μέσα σε ένα εορταστικό κλίμα, οι αστυνομικοί, εκτός από τις ευχές τους, μοίρασαν φυλλάδια με τον «Δωδεκάλογο της Οδικης Ασφάλειας», υπενθυμίζοντας στους οδηγούς βασικούς κανόνες κατά την οδήγηση, με σκοπό την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Η εν λόγω δράση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου. 

Εξάλλου, σημειώνεται ότι κατά την εορταστική περίοδο και συγκεκριμένα μέχρι και 8 Ιανουαρίου τίθενται σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα τροχαίας, αποσκοπώντας στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και τη διευκόλυνση των μετακινήσεων. 

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, με ανακοίνωσή της, υπενθυμίζει και πάλι σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι, η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.