Για τις δομές του ΟΚΠΑΠΑ ενημερώθηκε χθες η Μ. Κεφάλα

on .

KEFALA PANOY OKPAPA

• Tον «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» επισκέφθηκε χθες η βουλευτής της Ν.Δ. και Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου» της Βουλής Μαρία Κεφάλα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. 

Με τον Πρόεδρο του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» Δημ. Πάνου έγινε εκτενής συζήτηση γύρω από την δομή «Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων Βίας και των παιδιών τους» που έχει ιδρύσει ο Οργανισμός από το 2013, την μοναδική στην Ήπειρο.

Παρουσιάστηκαν απολογιστικά στοιχεία για την λειτουργία της δομής όλα αυτά τα χρόνια και συζητήθηκαν προτάσεις για την καλύτερη δυνατή λειτουργία της, θέματα στα οποία θα γίνει αναφορά και στην σημερινή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου» της Βουλής, όπου έχει προσκληθεί να συμμετέχει και ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η βουλευτής ενημερώθηκε και για τις υπόλοιπες δομές του Νομικού Προσώπου και ο κ. Πάνου έθεσε κάποια σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» όπως η χρηματοδότηση των Κοινωνικών Υπηρεσιών και οι ανάγκες για μόνιμους διορισμούς στους Παιδικούς Σταθμούς, τα ΚΑΠΗ και τις υπόλοιπες υπηρεσίες.