Παρουσιάστηκαν οι δράσεις των κοινωνικών δομών Δήμου Πρέβεζας

on .

PREBEZA

• Στην εκδήλωση με τίτλο «Από το απρόσωπο στο πρόσωπο» που έγινε το Σάββατο στην αίθουσα της Θεοφανείου, παρουσιάστηκαν οι δράσεις των δομών του Δήμου Πρέβεζας, Κέντρο Κοινότητας, Κοινωνικό Φαρμακείο και Κοινωνικό Παντοπωλείο και έγιναν σύντομες παρουσιάσεις, ομιλίες και προβολή βίντεο κάθε δομής αναφορικά με τη λειτουργία της.

Στην εκδήλωση, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αναδείχθηκε η αναγκαιότητα και η απήχηση των δράσεων σε πολλές ομάδες πληθυσμού (ευπαθείς ομάδες, ΑμεΑ, ηλικιωμένοι, Ρομά, άτομα σε συνθήκες φτώχειας), κ.α. και είχε στοιχεία συγκίνησης, με τον ωφελούμενο των δομών κ. Γιώργο να μιλά για την προσωπική του εμπειρία σημειώνοντας ότι οι δομές του Δήμου Πρέβεζας έχουν θέσει τον άνθρωπο και τις ανάγκες του στο επίκεντρο της δράσης τους.

Στην εκδήλωση μίλησε και η για 40 χρόνια προϊσταμένη του Τμήματος Πρόνοιας κ. Μαίρη Ζουρουφίδου, που συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα.

«Προσφέρουμε πάντα στο πλαίσιο του δυνατού με ανθρωπιά και ενσυναίσθηση στον πόνο του αδερφού μας που ζει δύσκολα», ανέφερε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Ν. Γεωργάκος στο σύντομο χαιρετισμό του. Σημείωσε ότι η Δημοτική Αρχή αξιοποίησε όλες τις δράσεις, τονίζοντας ότι «είμαστε σε ετοιμότητα και δεν θα επιτρέψουμε να μείνει κανείς αβοήθητος και υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να δοθεί έμφαση στην ενημέρωση και εκπαίδευση των νέων για τη σπουδαιότητα της προσφοράς».