Στην Πανεπιστημιούπολη Άρτας ο Γ.Γ. Ανώτατης Εκπαίδευσης

on .

PANEPISTHMIOYPOLH ARTAS ZORAS

• Την Πανεπιστημιούπολη Άρτας επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης καθ. Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας. Εκεί τον υποδέχθηκε ο καθ. Αναστάσιος Τσίνας, Κοσμήτορας της Γεωπονικής Σχολής και ο καθ. Κωνσταντίνος Αγγέλης, αναπληρωτής Κοσμήτορας της Σχολής Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών καθώς επίσης καθηγητές από τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που έχουν την έδρα τους στην Άρτα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ο Γενικός Γραμματέας συνομίλησε με φοιτητές, οι οποίοι του έθεσαν θέματα που τους απασχολούν, όπως τα επαγγελματικά δικαιώματα αλλά και ζητήματα σίτισης και στέγασης. Οι καθηγητές ανέλυσαν τα κύρια χαρακτηριστικά των τριών τμημάτων Γεωπονίας, Μουσικών Σπουδών και  Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών που έχουν την έδρα τους στην Άρτα, παρουσίασαν τις βασικές εκπαιδευτικές και ερευνητικές κατευθύνσεις των τριών τμημάτων και τα επιτεύγματά τους αλλά και αιτιολόγησαν και αιτήθηκαν την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης του προσωπικού των τμημάτων τους. 

Στον γενικό γραμματέα παρουσιάσθηκε και το πλάνο επέκτασης των κτιριακών υποδομών της Πανεπιστημιούπολης Άρτας με την κατασκευή κτιρίου για το τμήμα Μουσικών Σπουδών, φοιτητικού εστιατορίου, φοιτητικής εστίας αλλά και άλλων κτιρίων προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των φοιτητών και του προσωπικού αλλά και να αξιοποιηθεί η διαθέσιμη  έκταση της Πανεπιστημιούπολης Άρτας.

Ο κ. Ζώρας δήλωσε εντυπωσιασμένος για το διδακτικό και ερευνητικό έργο που επιτελείται αλλά και από το περιβάλλον της Πανεπιστημιούπολης Άρτας και αναγνώρισε την ανάγκη ενίσχυσης των κτιριακών υποδομών, προτείνοντας την αξιοποίηση της λύσης των ΣΔΙΤ, την οποία είχε επιτυχημένα εφαρμόσει ο ίδιος ως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης.