Άμεση διαλεύκανση ζητά «η Κιβωτός του Κόσμου»

on .

KIBOTOS TOY KOSMOY

• Στη διάθεση των Αρχών προκειμένου να προχωρήσουν στην άμεση διερεύνηση καταγγελιών για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ανηλίκων που φιλοξενούνται στις δομές της, ανακοίνωσε ότι τίθεται η φιλανθρωπική οργάνωση «Κιβωτός του Κόσμου» η οποία ως γνωστόν έχει παραρτήματα σε Πωγωνιανή και Κόνιτσα.   

Η προκαταρκτική εξέταση ξεκίνησε μετά από μαρτυρία- κατάθεση 19χρονου πρώην φιλοξενούμενου ανηλίκου στις κοινωφελείς δομές της, εις βάρος προσώπου που σχετίζεται με την «Κιβωτό του Κόσμου» (Βόλου) για διενέργεια πράξεων ασέλγειας.

«Η Κιβωτός του Κόσμου διαβεβαιώνει- αναφέρεται στην ανακοίνωση-  ότι δεν έχει γνώση των καταγγελλόμενων περιστατικών ούτε των γεγονότων ούτε των προσώπων που αναφέρονται στα δημοσιεύματα αυτά. {…}.  Είναι αυτονόητο ότι καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοια περιστατικά και διαβεβαιώνουμε ότι πρώτη η Κιβωτός του Κόσμου και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες της θα συνδράμουν τις Αρχές στη διερεύνηση των καταγγελλομένων». 

Στο μεταξύ το υπουργείο Εργασίας απέσυρε διάταξη για παραχώρηση στην «Κιβωτό» χρήσης κτιρίου του ΕΦΚΑ, στην περιοχή Ακαδημία Πλάτωνος Αθηνών, μετά την προκαταρκτική έρευνα που διατάχθηκε για την καταγγελία για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων.