Χαιρετισμοί Περιφερειάρχη - Δημάρχου στην Παγκόσμια Σύνοδο για την Καινοτομία

on .

SYNEDRIO PAGKOSMIAS KAINOTOMIAS

• Με χαιρετισμούς – καλωσόρισμα από τον Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη και το Δήμαρχο Μ. Ελισάφ άρχισε χθες στα Γιάννενα και ολοκληρώνεται σήμερα  η Παγκόσμια Σύνοδος για την  Καινοτομία,  της οποίας  η εναρκτήρια συνεδρίαση έγινε στην Αθήνα.

Ο Περιφερειάρχης στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στο σχεδιασμό να αναδειχθεί η περιοχή εκτός από τον τουρισμό και την αγροδιατροφή και στην υψηλή τεχνολογία και καινοτομία, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα που διαθέτει. 

«Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήσαμε έναν μοναδικό πόλο καινοτομίας, με αιχμή την υψηλή τεχνολογία εδώ στα Ιωάννινα, με παγκόσμια εμβέλεια και προδιαγραφές», υπογράμμισε ο κ. Καχριμάνης, ενώ ακολούθησε η παρουσίαση του σχεδιασμού για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας από το στέλεχος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Νίκο Μπαλτογιάννη. 

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του έκανε μνεία στην ιστορική κληρονομιά των Ιωαννίνων, στον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα, στα βήματα εξωστρέφειας που γίνονται και στον καταλυτικό ρόλο του Πανεπιστημίου στην ανάπτυξη και την πρόοδο της περιοχής.

«Ελληνικές και ξένες εταιρείες δραστηριοποιούνται στην πόλη των Ιωαννίνων, η οποία στα διεθνή μέσα ενημέρωσης αποκαλείται η αναδυόμενη Silicon Valley της χώρας μας», πρόσθεσε.