Σε δικαστική οδό για απαλλαγή από τα διόδια της Εγνατίας

on .

DIODIA

• Tη δικαστική οδό σχεδιάζει να ακολουθήσει η Περιφέρεια Ηπείρου, μετά τη συνεχιζόμενη μη συμμόρφωση του Υπουργείου Υποδομών στην απόφαση στο Συμβουλίου της Επικρατείας για την απαλλαγή όλων των κατοίκων της Π.Ε. Ιωαννίνων από την καταβολή διοδίων στους σταθμούς της Εγνατίας οδού στην Τύρια, την Παμβώτιδα και το Μαλακάσι.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, ενημερώνοντας προχθές το Περιφερειακό Συμβούλιο. Όπως είπε, το Συμβουλίου της Επικρατείας δικαίωσε μεν την Περιφέρεια, ωστόσο αυτό δεν νομοθετεί και πλέον αναμένεται να καλέσει το Υπουργείο για εξηγήσεις και σε περίπτωση που τα στοιχεία που θα  προσκομίσει δεν δικαιολογούν τη στάση του,  τότε για τη «μη συμμόρφωσή» του στην απόφαση που εκδόθηκε θα επιβάλλει χρηματικό πρόστιμο που θα πρέπει να καταβληθεί στην Περιφέρεια.

Επειδή όμως άμεσα θιγόμενοι είναι οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην Π.Ε. Ιωαννίνων, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε πως έχει υπάρξει επικοινωνία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων, που ομόφωνα αποδέχτηκε την πρόταση για κατάθεση ομαδικών αγωγών οι οποίες θα στρέφονται κατά του Υπουργείου Υποδομών. Η Περιφέρεια, τόνισε ο κ. Καχριμάνης, θα συνδράμει τόσο το Δικηγορικό Σύλλογο, όσο και τους πολίτες στη διεκδίκηση των αποζημιώσεων. 

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι η Περιφέρεια δεν έχει εγκαταλείψει και το στόχο απαλλαγής από διόδια στην υποθαλάσσια ζεύξη του Ακτίου των μονίμων κατοίκων της Π.Ε. Πρέβεζας, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει απάντηση από το αρμόδιο Υπουργείο.