Η Ακαδημία Αθηνών τιμάει τον Χαράλ. Μουτσόπουλο!

on .

MOYTSOPOYLOS XARALAMPOS

• Αφιερωμένη στον διεθνώς καταξιωμένο Γιαννιώτη καθηγητή Ιατρικής Χαράλαμπο Μουτσόπουλο θα είναι η 22α Νοεμβρίου, καθώς η Ακαδημία Αθηνών, στην οποία ο ίδιος θητεύει ως τακτικό μέλος, θα παρουσιάσει στο πλαίσιο ειδικής τιμητικής εκδήλωσης την αυτοβιογραφία του με τίτλο «Passion for Excellence. My Lifelong Journey into Medicine and Public Service».

Η παρουσίαση του βιβλίου του κ. Μουτσόπουλου, η πορεία του οποίου συνδέθηκε στενά με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα γίνει στην αίθουσα τελετών της Ακαδημίας την Τρίτη, 22 Νοεμβρίου, ώρα 19.00. Θα μιλήσουν οι Λυδία Τρίχα, νομικός – ιστορικός, Σπύρος Ρέτσας, ιατρός, μελετητής της αρχαίας Ιατρικής και Χαρίδημος Τσούκας, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Την εκδήλωση θα κλείσει με ευχαριστίες και σύνοψη ο συγγραφέας. Θα συντονίσει ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Αντώνιος Ρεγκάκος. 

Κορυφαίος γιατρός

Ο Χαράλαμπος Μουτσόπουλος θεωρείται ένας από τους καλύτερους κλινικούς ιατρούς διεθνώς και η γνώμη του για διαγνωστικά και θεραπευτικά προβλήματα στα αυτοάνοσα νοσήματα ζητείται από συναδέλφους του σε όλο τον κόσμο. Η ακαδημαϊκή του πορεία ξεκίνησε το 1979 όταν ορκίστηκε καθηγητής στο νεοσύστατο τότε Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ υπήρξε πρωτεργάτης στην οργάνωση και λειτουργία της Παθολογικής του Κλινικής. Υπηρέτησε στο Τμήμα έως την παραίτησή του τον Νοέμβριο του 1993 λόγω εκλογής του στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι επίτιμος και ομότιμος καθηγητής των Ιατρικών Σχολών των Πανεπιστημίων Ιωαννίνων και Αθηνών. Τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών εξελέγη τον Φεβρουάριο του 2017.