Να ενταχθεί η συμβατική εκτροφή πουλερικών στον Αναπτυξιακό ζητά ο Στ. Καλογιάννης

on .

KOTES PTHNOTROFEIO

• Την επανεξέταση της δυνατότητας ένταξης της συμβατικής εκτροφής πουλερικών για παραγωγή αυγών ή κρέατος στο νέο Αναπτυξιακό, ζήτησε από τον Υπουργό Ανάπτυξη Αδ. Γεωργιάδη, ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Σταύρος Καλογιάννης, καταθέτοντας στη Βουλή σχετική Ερώτηση.

«Δυστυχώς, λίγο πριν την προκήρυξη του καθεστώτος («Αγροδιατροφή – Πρωτογενής Παραγωγή και Μεταποίηση Γεωργικών Προϊόντων – Αλιεία – Υδατοκαλλιέργεια») και ενώ πολλοί πτηνοτρόφοι είχαν ήδη ωριμάσει τις προτάσεις τους για υποβολή τον Αναπτυξιακό Νόμο, με την έκδοση των σχετικών αδειών, τα υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Αγροτικής Ανάπτυξης, με την ΚΥΑ 92195/2022, ουσιαστικά άφησαν εκτός κινήτρων του Αναπτυξιακού Νόμου τα πτηνοτροφία πάχυνσης, έναν κλάδο που έχει μεγάλη σημασία για την περιφέρεια της Ηπείρου», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο κ. Καλογιάννης στην ερώτησή του.

Ο Γιαννιώτης βουλευτής ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό εάν προτίθεται:

-να εντάξει στον Αναπτυξιακό Νόμο τα θετικά αξιολογηθέντα σχέδια του 5ου Κύκλου των ΜΜΕ, αυξάνοντας τον αντίστοιχο προϋπολογισμό, και

- να επανεξετάσει την ένταξη ίδρυσης νέων συμβατικών εκτροφών πουλερικών για παραγωγή αυγών ή κρέατος στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο.