ΑΝΤ. ΜΠΕΖΑΣ: Όχι μόνο η χερσαία ζώνη στο επίκεντρο της συζήτησης

on .

MPEZAS

• Τα γραφεία του ΟΛΗΓ επισκέφθηκε ο Αντ. Μπέζας, προκειμένου να ενημερωθεί από την Πρόεδρο Ρεγγίνα Δηλαβέρη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Θανάση Πορφύρη για τη γενικότερη δραστηριότητα του Οργανισμού και τις εκκρεμότητες σε σχέση με την παραχώρηση του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

Με βάση την ενημέρωση ο Θεσπρωτός πολιτικός προχώρησε σε δύο επισημάνσεις:

- Όσον αφορά τον επανακαθορισμό της Χερσαίας Ζώνης ώστε να αφεθούν εκτός παραχώρησης τα τμήματα που δεν έχουν σχέση με λιμενικές δραστηριότητες, ο Οργανισμός έχει κάνει από τη μεριά του τα τελευταία χρόνια μια σειρά από πολύπλοκες τεχνικές και νομικές ενέργειες.

- Όταν υπάρχουν τέτοια σοβαρά θέματα, όπως το Λιμάνι, καλό είναι όλοι (οι τοπικοί φορείς) να κάθονται γύρω από ένα τραπέζι και να συζητούν μεταξύ τους καθορίζοντας από κοινού τη στάση τους και όχι να επικοινωνούν μεταξύ τους «δια αλληλογραφίας»… 

Ο κ. Μπέζας όπως τονίζει σε δήλωσή του «η δημόσια συζήτηση και η διεκδίκηση δεν πρέπει να επικεντρώνονται και να περιορίζονται μόνο στο θέμα της Χερσαίας Ζώνης. Υπάρχουν και άλλα ζητήματα, εξίσου σημαντικά και αναγκαία να αντιμετωπιστούν ώστε η παραχώρηση να είναι επωφελής  για την τοπική μας κοινωνία και την τοπική μας οικονομία».