Το Λύκειο Ζωσιμαίας - Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου!

on .

LYKEIO ZOSIMAIAS PRESBHS 3 11 22

• Τον τίτλο «Σχολείο – Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» για το έτος 2021-2022, κατέκτησε τo Πρότυπο Γ.Ε.Λ. Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, μετά από επιτυχή αξιολόγηση των δράσεών του στο πλαίσιο του προγράμματος European Parliament School Ambassadors.

Η τελετή απονομής των τίτλων στο Σχολείο και στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και μαθητές-τριες πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στον χώρο του σχολείου από τον κ. Χάρη Κούντουρο, υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα,

Το Πρότυπο Γ.Ε.Λ. Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων συμμετείχε κατά τη σχολική χρονιά 2021-22 με 9 εκπαιδευτικούς, 15 μαθητές/τριες, που επελέγησαν με κλήρωση και περισσότερους από 50 εθελοντές-τριες μαθητές-τριες του σχολείου. 

Υλοποίησε με επιτυχία εκπαιδευτικές δράσεις που σχεδιάστηκαν, οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τους Junior Ambassadors με τη συνδρομή και υποστήριξη των Senior Ambassadors του σχολείου, σε ένα μαθησιακό περιβάλλον που δημιουργεί διαρκώς ευκαιρίες για ανάδειξη και καλλιέργεια των ικανοτήτων και δεξιοτήτων όλων των μαθητών/τριών.

Η Σχολική κοινότητα του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, αισθάνεται αφενός υπερήφανη για τη φετινή βράβευση, αφετέρου υπεύθυνη για τη συνέχιση και περαιτέρω ανάδειξη της ευρωπαϊκής διάστασης του σχολείου μέσα από δράσεις,  με νέους στόχους, όραμα και ενθουσιασμό.