«Φρένο» σε φορτίο με 375 κιλά χασίς!

on .

NARKOTIKA AYTOKINHTO 3 11 22

• «Κάμψη» είχε παρουσιάσει την τελευταία διετία περίπου η διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στην Ήπειρο, ιδίως χασίς, το οποίο παλιότερα μεταφέρονταν… με τον τόνο, με προέλευση κυρίως από την Αλβανία, για τον εφοδιασμό της εγχώριας αγοράς.

Ωστόσο, η δραστηριότητα των κυκλωμάτων δεν έχει τερματιστεί κι αυτό αποδεικνύει με τον πιο έμπρακτο τρόπο ο εντοπισμός και η κατάσχεση από τις Αρχές ενός φορτίου εκατοντάδων κιλών στην περιοχή του Ανατολικού Ζαγορίου. Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άτομα.

 Χασίς στο φορτηγό

Κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών σχηματίστηκε σε βάρος ενός συμπατριώτη μας κι ενός αλλοδαπού οι οποίοι συνελήφθησαν να μεταφέρουν μεγάλη ποσότητα χασίς.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών και ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, οι άνδρες της Ασφάλειας Ιωαννίνων εντόπισαν στο Ανατολικό Ζαγόρι φορτηγό αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο αλλοδαπός, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 85 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 374 κιλών και 850 γραμμαρίων. Όπως προέκυψε, το όχημα είχε κλαπεί τον Ιούλιο του 2020 από περιοχή της Αττικής.  

Ήταν… προπομπός!

Επιπλέον, στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίστηκε ο έτερος διακινητής να οδηγεί Ι.Χ. αυτοκίνητο, ενεργώντας ως προπομπός για την αποφυγή τυχόν αστυνομικού ελέγχου κατά τη διάρκεια της μεταφοράς των ναρκωτικών. 

Εκτός από το χασίς κατασχέθηκαν επιπλέον πέντε κινητά τηλέφωνα, χρηματικό ποσό 390 ευρώ και τα δύο οχήματα με τα οποία γίνονταν η διακίνηση. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.