Ζητούν αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με το Μόναχο!

on .

AEGEAN AEROPLANO

• Ένα θετικό προηγούμενο για τη δρομολόγηση και άλλων αεροπορικών συνδέσεων της πρωτεύουσας της Ηπείρου με χώρες του εξωτερικού δημιουργεί η πρόσφατα ανακοινωθείσα απόφαση της εταιρίας Aegean για την καθιέρωση απευθείας πτήσεων ανάμεσα στα Γιάννενα και το Τελ Αβίβ του Ισραήλ από την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο.

Επιβατικό ενδιαφέρον υπάρχει, ειδικά από περιοχές όπου διαμένει μεγάλος αριθμός απόδημων Ηπειρωτών, την τακτικότερη επιστροφή των οποίων στα πάτρια εδάφη θα διευκόλυνε ιδιαίτερα η αεροπορική σύνδεση με την περιοχή μας. Αυτό ακριβώς ζητάει, δηλαδή τη δρομολόγηση απευθείας πτήσεων με τα Γιάννενα, η Ηπειρωτική Κοινότητα Μονάχου, η οποία απηύθυνε σχετική επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη και προς την Aegean.

Eπιστολή - αίτημα

Η επιστολή της Ηπειρωτικής Κοινότητας της Γερμανικής πόλης, την οποία υπογράφει ο Πρόεδρός της Νικόλαος Σταμάτης, όπως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα «doryforos.org», έχει ως εξής:

«Περίπου 10.000 Έλληνες στην ευρύτερη περιοχή του Μονάχου έχουν καταγωγή από την Ήπειρο ενώ εκατοντάδες είναι οι φοιτητές που σπουδάζουν στα Πανεπιστήμια των Ιωαννίνων και της Ηπείρου. Παράλληλα χιλιάδες συνταξιούχοι μοιράζουν το χρόνο τους σε Γερμανία και Ήπειρο.

Η μοναδική αεροπορική σύνδεση Βαυαρίας – Ηπείρου είναι το Άκτιο με πτήσεις τσάρτερ που αφενός είναι για περιορισμένο χρονικό διάστημα, αφετέρου οι τιμές των εισιτηρίων είναι ιδιαίτερα υψηλές για κάποιον που θέλει να κάνει περισσότερα δρομολόγια. Η άλλη δυνατότητα μέσω Αθηνών είναι και ιδιαίτερα χρονοβόρα και υπάρχουν δυσκολίες στις ανταποκρίσεις.

Προτείνουμε λοιπόν η Aegean να εξετάσει τη δυνατότητα δρομολόγησης πτήσεων (έστω δύο φορές την εβδομάδα) από Μόναχο – Ιωάννινα».