Εντοπίστηκαν 59 κιλά χασίς σε φορτηγό που ο οδηγός του πέθανε στο τιμόνι!

on .

NARKOTIKA SKYLI FORTHGO 1 11 22

• Ο αιφνίδιος θάνατος οδηγού ενός φορτηγού σε περιοχή της Θεσπρωτίας, αποκάλυψε σημαντικό φορτίο υδροπονικής κάνναβης το οποίο ήταν κρυμμένο ανάμεσα στα εμπορεύματα. Για την εμπλοκή του στην υπόθεση συνελήφθη ημεδαπός, ενώ ταυτοποιήθηκε ακόμη ένας ημεδαπός συνεργός του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Πιο συγκεκριμένα μεταμεσονύκτιες ώρες περιπολούντες αστυνομικοί του Α.Τ. Παραμυθιάς, εντόπισαν σταθμευμένο Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που έφερε ξένες πινακίδες κυκλοφορίας και διαπίστωσαν ότι ο ημεδαπός οδηγός του είχε αποβιώσει. Όπως εξακριβώθηκε, το φορτηγό εκτελούσε μεταφορά εμπορευμάτων από χώρα του εξωτερικού με προορισμό την Αττική.

Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο φορτηγό με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου «Lussy», εντοπίστηκαν κρυμμένα ανάμεσα στα εμπορεύματα τρία χάρτινα κιβώτια, τα οποία περιείχαν συνολικά 54 αεροστεγείς συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας (skunk), συνολικού βάρους 58 κιλών και 906 γραμμαρίων.   

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι μετά τον εντοπισμό του φορτηγού, ο συλληφθείς είχε επιχειρήσει μαζί με τον ημεδαπό συνεργό του και άλλους δύο άγνωστους συνεργούς τους να παραβιάσουν την επένδυση του φορτηγού, με προφανή σκοπό να παραλάβουν τα ναρκωτικά. 

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. του συλληφθέντα, το οποίο χρησιμοποίησε για να προσεγγίσει το φορτηγό, καθώς και το συνολικό  χρηματικό ποσό των 2.100 ευρώ. 

Και υπόθεση αρχαιοκαπηλίας 

Εκτός από την υπόθεση των ναρκωτικών στη Θεσπρωτία, το αστυνομικό δελτίο περιελάμβανε και υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, την οποία εξιχνίασαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Άρτας, συλλαμβάνοντας δυο Έλληνες, που κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, περί όπλων και ηλεκτρονικών επικοινωνιών. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην κατοικία των κατηγορουμένων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 20 χάλκινα και αργυρά νομίσματα αρχαίων χρόνων, 14 οθωμανικά νομίσματα, 11 δαχτυλίδια διαφόρων εποχών, 21 μολύβδινα και χάλκινα μικροαντικείμενα και εξαρτήματα (αρχαίων και βυζαντινών χρόνων), χάλκινο πηνιόσχημο αντικείμενο, μολύβδινο αντικείμενο με εγχάρακτο ρόδακα και σιδερένια αιχμή δόρατος. 

Τα παραπάνω αντικείμενα, αφού εκτιμήθηκαν από αρχαιολόγο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Άρτας, διαπιστώθηκε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις για τις αρχαιότητες και την πολιτιστική κληρονομιά. Ακόμη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 4 ανιχνευτές μετάλλων, 7 ασύρματοι - πομποδέκτες, πολεμικό τυφέκιο, 2 αεροβόλα τυφέκια, 150 φυσίγγια πολεμικών τυφεκίων διαφόρων διαμετρημάτων, 58 φυσίγγια περιστρόφου διαφόρων διαμετρημάτων, 300 γραμμάρια πυρίτιδας και χειροποίητο μαχαίρι μήκους 35 εκατοστών. 

Επ’ αυτοφώρω σύλληψη!

Τους τρεις δράστες που επιχειρούσαν να κλέψουν μηχανολογικό εξοπλισμό από επιχείρηση σε περιοχή της Άρτας συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ