Ανεξάρτητος ελεγκτής για το εργοστάσιο απορριμμάτων

on .

ERGOSTASIO APORRIMMATON ASA 2 31 1 19

• Πραγματοποιήθηκε τελικά χθες η αναβληθείσα συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ, λόγω μη απαρτίας την περασμένη εβδομάδα, αν και πάλι παρατηρήθηκαν απουσίες δημάρχων της περιοχής. 

Ο Πρόεδρος του Αναγκαστικού Συνδέσμου Ν. Καλαντζής στην αρχή της συνεδρίασης ζήτησε συγγνώμη για την αναστάτωση στην προηγούμενη συνεδρίαση που τελικά απέβη άκαρπη, αναλαμβάνοντας ο ίδιος την ευθύνη.

Στην χθεσινή επαναληπτική μικτή συνεδρίαση (δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη) στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕΔ Ηπείρου παρόντες ήταν ο Πρόεδρος Ν. Καλαντζής, ο Αντιπρόεδρος Θ. Μπέγκας, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Χρ. Ντακαλέτσης και ο δήμαρχος Πωγωνίου Κ. Καψάλης, ενώ οι υπόλοιποι συμμετείχαν διαδικτυακά. Όσον αφορά το Νομό μας, ηχηρές ήταν οι απουσίες των τριών Αντιδημάρχων Ιωαννίνων, αλλά και των Δημάρχων Ζίτσας, Κόνιτσας, Β. Τζουμέρκων και Ζαγορίου. 

Μεταξύ των σημαντικών αποφάσεων που ελήφθησαν χθες ήταν ο ορισμός ανεξάρτητου ελεγκτή για τη λειτουργία του Εργοστασίου, με τον δήμαρχο Δωδώνης να εκφράζει την ικανοποίησή του, καθώς ο Δήμος του επιθυμεί να λειτουργεί σωστά η Μονάδα, να καταγραφούν οι εκκρεμότητες, αλλά και να παρουσιαστούν προτάσεις για την επίλυσή τους. 

Καμπανάκι για τα οικονομικά

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ έκρουσε καμπανάκι για τα οικονομικά, χαρακτηρίζοντας ανησυχητική την κατάσταση με την πληρωμή των εισφορών από Δήμους, αν και όπως είπε κάποιοι έχουν ζητήσει ρύθμιση των οφειλών τους. «Αν δούμε τον επόμενο μήνα ότι δεν έχουμε την ανταπόκριση, ίσως θα πρέπει να έρθουμε σε απόφαση για παρακράτηση», ανέφερε ο Ν. Καλαντζής. 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου ζήτησε να ξεκαθαριστεί η εικόνα των χρεών, ενώ ο δήμαρχος Πωγωνίου πρότεινε να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση για τα οικονομικά του Φορέα.