Απαγόρευση επισκεπτηρίων και παρουσίας συνοδών στο «Χατζηκώστα»

on .

NOSOKOMEIO XATZHKOSTA

• Αυστηρά θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου τα προληπτικά μέτρα για αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης. Συγκεκριμένα από σήμερα  απαγορεύεται αυστηρά το επισκεπτήριο στα Ιατρικά Τμήματα του Νοσοκομείου, ως επίσης και η παρουσία συνοδών.  Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και για βαρέως πάσχοντα ασθενή, θα γίνεται συνεννόηση με τον Δ/ντη του εκάστοτε Ιατρικού Τμήματος που νοσηλεύεται για να επιτραπεί η παρουσία ενός συνοδού ως ακολούθως,

Οι εμβολιασμένοι συνοδοί:

-Από Δευτέρα έως Παρασκευή κρίνεται υποχρεωτική η καθημερινή διενέργεια rapid test από τους συνοδούς των ασθενών, η οποία θα επιδεικνύεται κατά την είσοδο (rapid test ημερήσιας ισχύος εισόδου στο Νοσοκομείο)

- Το Σαββατοκύριακο, θα ισχύει rapid test (48 ωρών) για τους συνοδούς των ασθενών, το οποίο θα επιδεικνύεται κατά την είσοδο. 

Οι ανεμβολίαστοι συνοδοί:

- υποχρεούνται πριν την έλευσή τους στο Νοσοκομείο, να προσκομίζουν αρνητικό μοριακό έλεγχο (pcr) (ισχύος 48 ωρών) 

Υπενθυμίζεται  ότι παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν διενέργειας rapid test στο προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου, Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:00-13:30 από τις μονάδες ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ.

Στους συνοδούς ασθενών, δίνεται κάρτα η οποία θα επιδεικνύεται στο νοσηλευτικό προσωπικό του Ιατρικού Τμήματος και θα επιστρέφεται στο Νοσοκομείο με το εξιτήριο του ασθενούς.