Ανοιχτό Ενημερωτικό Συνέδριο για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων

on .

SYNEDRIO

Με τη συμμετοχή φορέων και πολιτών πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του δημοτικού καταστήματος Νεοχωρίου, το «Ανοιχτό Ενημερωτικό Συνέδριο» του έργου «SMENSWICT» που αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση και στην ενεργειακή απόδοση των δημόσιων κτιρίων με χρήση προηγμένων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) αλλά και Συστημάτων Διαχείρισης Κτιρίων (BMS).

Την έναρξη του συνεδρίου χαιρέτησε η Δήμαρχος Ν. Σκουφά Ροζίνα Βαβέτση ως επικεφαλής του έργου, ενώ ως εταίρος του έργου απηύθυνε χαιρετισμό και ο Δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη Περικλής Μίγδος.

Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση του έργου, με τον κ. Παντελή Σβεντζούρη, ηλεκτρολόγο - μηχανικό και ενεργειακό επιθεωρητή, να αναλύει τις τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας στον κτιριοδομικό τομέα. 

Ο υπεύθυνος διαχείρισης του έργου κ. Αθανάσιος Πούλιος περιέγραψε τις παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης που πραγματοποιήθηκαν στα τρία σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Νικολάου Σκουφά (δημοτικό και νηπιαγωγείο Νεοχωρίου και δημοτικό Πέτα), ενώ ο κ. Γιώργος Αντωνίου, περιβαλλοντολόγος και σύμβουλος υλοποίησης του έργου, περιέγραψε το συνολικό σχέδιο δράσης ενεργειακής απόδοσης του Δήμου Νικολάου Σκουφά.

Τέλος, η κα. Χριστίνα Νικολακοπούλου, μηχανικός χωροταξίας και υπεύθυνη επικοινωνίας του έργου για το Επιμελητήριο Άρτας, προχώρησε στην παρουσίαση των δράσεων του Επιμελητηρίου που διεξάγονται στο πλαίσιο του «SMENSWICT».

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στα κτίρια που στεγάζουν το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο Νεοχωρίου.