Ένα μάθημα… βιωματικό χθες για το 11ο Δημοτικό Ιωαννίνων

on .

11o DHMOTIKO

• Ένα μάθημα… βιωματικό σχετικά με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης γενικότερα και τον έντυπο Τύπο ειδικότερα, επέλεξαν να κάνουν χθες το πρωί τα Τμήματα Ε1 και Ε2 της Πέμπτης Τάξης του 11ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων. 

Οι μαθητές τους συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς Γωγώ Φίτσα και Λεωνίδα Μαλισόβα, επισκέφθηκαν τα γραφεία του «Π.Λ.» και ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο ύλης Κώστα Αγόρη και τον Νίκο Γιωτίτσα καταρχήν για το τι είναι μία εφημερίδα και στη συνέχεια για όλες τις πτυχές της έκδοσής της.

Η συζήτηση περιλάμβανε τον ορισμό της είδησης, τα κριτήρια με τα οποία επιλέγεται η ύλη που συνθέτει το περιεχόμενο της εφημερίδας, η διαδικασία που ακολουθείται από το πρωί ως το κλείσιμό της, το προσωπικό που απαιτείται για να γίνει η δουλειά, η διανομή του ημερήσιου φύλλου, κλπ.

Αν, μάλιστα, κρίνει κανείς από τη «βροχή» των ερωτήσεων που έκαναν οι μικροί μαθητές -σε πολλές από τις οποίες απάντησε ο Δ/ντής του «Π.Λ.» Γιάννης Κουτσολιόντος- φαίνεται πως βρήκαν ενδιαφέρον το θέμα. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε… παραδοσιακά, με μία αναμνηστική φωτογραφία και με την υπόσχεση ότι σύντομα θα φιλοξενήσουμε και κάποιο κείμενο γραμμένο από τα ίδια τα παιδιά υπό την εποπτεία των δασκάλων τους!