Στα Γιάννενα το Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο για την Επιληψία

on .

EPILHPSIA AFISA

Ένα ακόμη σημαντικό Ιατρικό Συνέδριο διοργανώνεται στα Γιάννενα. Πρόκειται για το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 23 έως 25 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Epirus Palace. To διοργανώνει ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος κατά της Επιληψίας (Π.Ε.Σ.Ε.). Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00, θα πραγματοποιηθεί συνεδρία ανοιχτή στο κοινό, κατά την οποία η προσκεκλημένη τραγουδίστρια Θωμαή Απέργη θα   μοιραστεί την προσωπική της εμπειρία με την επιληψία. 

Όσον αφορά τις κυρίως εργασίες του Συνεδρίου, έχουν προσκληθεί επιστήμονες από τον ευρύτερο χώρο της  Νευρολογίας, οι οποίοι θα κληθούν να μεταφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους μέσα από ενδιαφέρουσες διαλέξεις, ποικιλόμορφα στρογγυλά τραπέζια, αντιπαραθέσεις και βίντεο-παρουσιάσεις περιστατικών, δίνοντας έναυσμα για δημιουργικό διάλογο σε επίκαιρα θέματα.

Η επιληψία είναι μια χρόνια νευρολογική διαταραχή που επηρεάζει περίπου 70 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, καθιστώντας την μια από τις πιο κοινές νευρολογικές διαταραχές. Στην Ελλάδα περίπου 85-90.000 άτομα έχουν επιληψία. Η άγνοια, η κοινωνική προκατάληψη, η απρόβλεπτη κρίση, η ανησυχία για το μέλλον σχετικά με την εκπαίδευση, εργασία, οικογένεια, οδήγηση, ασφάλεια καθώς και η υπερπροστασία των παιδιών με επιληψία είναι προβλήματα που σχετίζονται με τη σωστή διάγνωση και ενημέρωση. Η έλλειψη ευαισθητοποίησης,  βασιζόμενη σε επιστημονικά δεδομένα, έχει επιζήμιες επιπτώσεις στη ζωή όσων έχουν πληγεί από επιληψία. Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί τις τελευταίες δεκαετίες, ένα ποσοστό γύρω στο 30% έχει διαγνωστεί λάθος ότι έχει επιληψία. 

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα λαμβάνει χώρα δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την Εθελοντική Δωρεά Αιμοποιητικών Κυττάρων/Μυελού των Οστών, καθώς και νέες εγγραφές εθελοντών δοτών σε συνεργασία με την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ». 

Η ομάδα φέρει την ονομασία «Will you Marrow me?» και είναι μέλος της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας - ΕΕΦΙΕ – SSHMS, η οποία απαρτίζεται από προπτυχιακούς φοιτητές ιατρικής.

Οι δωρεές και οι εγγραφές, θα πραγματοποιούνται τις ακόλουθες ημέρες και ώρες στο συνεδριακό ξενοδοχείο:

Παρασκευή 23/09, 14:00 - 18:15

Σάββατο 24/09, 14:45 - 18:15

Κυριακή 25/09, 10:15 – 15:30