Η Τροχαία Ιωαννίνων διδάσκει τη σωστή οδική συμπεριφορά!

on .

TROXAIA AYTOKOLLHTA

• Τίποτε δεν είναι πιο σημαντικό για τους μαθητές όλων των ηλικιών που επέστρεψαν αυτή την εβδομάδα στα θρανία από την ασφαλή μετακίνησή τους προς το σχολείο και εν συνέχεια την ασφαλή επιστροφή σπίτι, ειδικά στις μεγάλες πόλεις όπως τα Γιάννενα που οι δρόμοι κρύβουν κινδύνους.

Από αυτή την άποψη ιδιαίτερη σημασία έχουν οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσει η Τροχαία Ιωαννίνων, προσωπικό της οποίας ήδη την πρώτη ημέρα που άνοιξαν τα σχολεία μοίρασε σε μαθητές της Α΄ Δημοτικού των σχολικών συγκροτημάτων, τετράδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας που περιέχονται στο εξώφυλλο και οπισθόφυλλό τους. 

Χιλιάδες αυτοκόλλητα

Πέρα από αυτά, έναν ακόμη ομολογουμένως πρωτότυπο τρόπο διάλεξε το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων για να απευθυνθεί στους μικρούς μαθητές κατά την επιστροφή τους στα σχολεία και να τους εμφυσήσει σωστή οδική συμπεριφορά. 

Συγκεκριμένα,  σχεδίασε αυτοκόλλητα που μπορούν να επικολληθούν σε βιβλία και τετράδια, τα οποία τυπώθηκαν με μέριμνα της Περιφέρειας Ηπείρου και θα διανεμηθούν στους περίπου 9.000 μαθητές όλων των Δημοτικών Σχολείων του Νομού Ιωαννίνων μέσω της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Πρόκειται για μία σειρά έξι διαφορετικών αυτοκόλλητων, που απεικονίζουν χαρούμενες παιδικές φιγούρες, μέσα από τις οποίες δίνονται στα παιδιά με εύληπτο τρόπο βασικές συμβουλές για την ασφαλή μετάβαση και αποχώρησή τους από το σχολείο. 

 Και άλλες δράσεις…

Οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες εντάσσονται, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο γενικότερο πλαίσιο δράσεων του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων με στόχο να «διδάξει» στους μικρούς μαθητές σωστή οδική συμπεριφορά. 

Για τον ίδιο σκοπό, εξάλλου, έμπειρο αστυνομικό προσωπικό, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους θα βρίσκεται κοντά στους μαθητές, πραγματοποιώντας διαλέξεις και επισκέψεις σε σχολεία σε συνεργασία με τους αρμόδιους εκπαιδευτικούς φορείς.