Επιτέλους, το Νοέμβριο ξεκινά (;) η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας

on .

 PLATEIA MAKETA 2 8 4 21

• Την εκτίμησή του (!) ότι οι εργασίες για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Ιωαννίνων θα ξεκινήσουν τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου, εξέφρασε χθες ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ, στα πλαίσια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε. 

Πρόκειται για ένα έργο που έχει περάσει από… σαράντα κύματα, ενώ ο προϋπολογισμός του έχει εκτιναχθεί στα 5,2 εκατ. ευρώ, με τα κονδύλια να προέρχονται από το πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης».

Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας Πύρρου χωρίζονται στις παρακάτω ενότητες:

- Στις κύριες εργασίες ανάπλασης, που αναφέρονται στην ανακατασκευή του δαπέδου της πλατείας και επιπρόσθετα στο πεζοδρόμιο που κυκλώνει το χώρο της Όασης και φτάνει μέχρι την είσοδο του υπόγειου παρκινγκ στην προέκταση της οδού Πυρσινέλλα.

-Στην κατασκευή της μεταλλικής διώροφης στοάς στο ανατολικό άκρο της πλατείας.

- Στην ανακατασκευή των απολήξεων των κλιμακοστασίων του υπόγειου πάρκινγκ.

-Στην κατασκευή νέου κλιμακοστασίου ένωσης της πλατείας με τη συμβολή των οδών Θεοδωρίδη, Τσιρογιάννη και Μπιζανίου στο νοτιοανατολικό άκρο της

- Στις εργασίες εξοπλισμού της πλατείας με κατασκευές όπως το μεγάλο μαρμάρινο καθιστικό, τα υπόλοιπα καθιστικά και το υδάτινο κοίλο στο κέντρο της.

- Στις εργασίες για την ένωση της πλατείας με το Πάρκο Κ. Μπέγκα.

Κατανόηση για την ταλαιπωρία…

Κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στα έργα που γίνονται σε κεντρικά σημεία της πόλης, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα και να υπάρχουν παράπονα και διαμαρτυρίες από κατοίκους των περιοχών αυτών. «Κατανοούμε τις αντιδράσεις και τα παράπονα και ζητάμε την κατανόηση των πολιτών. Είμαστε σε συχνή επαφή με τους αναδόχους ζητώντας να τηρούν τα χρονοδιαγράμματα. Απευθύνουμε και έκκληση στην Τροχαία ζητώντας μεγαλύτερη επιτήρηση για αποφυγή του διπλοπαρκαρίσματος που δημιουργεί επιπλέον προβλήματα» ανέφερε.

Σημείωσε ότι ο κόμβος στο κέντρο της πόλης βρίσκεται στην τελική ευθεία και οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν ως το τέλος του μήνα.

Στην πλατεία Πάργης 

Στο μεταξύ μέχρι και αύριο, Πέμπτη απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων (πλην αστικών λεωφορείων), η στάση και η στάθμευση στο οδικό δίκτυο έμπροσθεν της Πλατείας Πάργης μέχρι την οδό Χαριλάου Τρικούπη. Η απαγόρευση τίθεται σε ισχύ προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες ασφαλτόστρωσης. Η κίνηση των πεζών θα πραγματοποιείται μέσω εργοταξιακής σήμανσης.