Ένα Ευρωπαϊκών προδιαγραφών νηπιαγωγείο στο κέντρο της πόλης!

on .

NHPIAGOGEIO PALIOI FOYRNOI EGKAINIA 7 9 22

• Τα πρώτα παιδιά θα υποδεχθεί την ερχόμενη Δευτέρα, το νέο νηπιαγωγείο που κατασκευάστηκε με ευρωπαϊκές προδιαγραφές στο χώρο που ήταν οι πρώην Στρατιωτικοί φούρνοι στην οδό Ελένης Ζωγράφου και τον οποίο παραχώρησε στο Δήμο Ιωαννιτών το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. 

Χθες το απόγευμα παρουσία του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, της Προϊσταμένης και στελεχών της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος», του Δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, του πρώην Δημάρχου Θωμά Μπέγκα, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και υπηρεσιακών παραγόντων έγινε η λιτή τελετή των εγκαινίων και ο αγιασμός.

Το έργο είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 1,9 εκατ. ευρώ. Οι εργασίες ξεκίνησαν το Μάρτιο του 2019 και πλέον είναι σε χρήση. 

Ο Δήμαρχος στην ομιλία του έκανε ειδική μνεία σε όλους όσοι συνέβαλαν για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση και συνεχάρη τις υπηρεσίες του Δήμου για το άρτιο αποτέλεσμα. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και ικανοποιημένοι καθώς σήμερα παραδίδουμε ένα έργο κόσμημα στην πόλη. Ένα έργο που ανήκει στα παιδιά μας και αυτό έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία» υπογράμμισε ο κ. Ελισάφ.

Η έκταση των πρώην στρατιωτικών φούρνων είχε παραχωρηθεί πριν από δύο δεκαετίες περίπου από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση που είχε και την αρμοδιότητα των σχολείων. Ήταν καθοριστική η συμβολή του τότε Υφυπουργού Άμυνας και σημερινού Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα ώστε να ξεπεραστούν προβλήματα, να γίνει η κατεδάφιση των κτιρίων από την Νομαρχία και να ολοκληρωθεί η παραχώρηση, ανέφερε ο δήμαρχος.

Το 2017 ο Δήμος Ιωαννιτών επανήλθε στο ζήτημα της παραχώρησης και σε συνεργασία με την τότε κυβέρνηση, ενεργοποιήθηκε ξανά η συμφωνία της παραχώρησης και εντάχθηκε το έργο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος». 

Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρώην δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό του έργου και τόνισε πως όταν στην αυτοδιοίκηση υπάρχει συνέχεια τότε γίνονται πολύ σημαντικά έργα προς όφελος των πολιτών.

Στην αξία ενός νέου σχολείου στην «καρδιά» της πόλης αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης θυμίζοντας ότι το πρώτο βήμα για το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο είχε γίνει το 2008, όταν πριν ακόμη την παραχώρηση, η Νομαρχία είχε προχωρήσει στην κατεδάφιση των παλιών στρατιωτικών φούρνων.

Το τεχνοκρατικό σκέλος του έργου από την προκήρυξη της πρόσκλησης μέχρι την ένταξη και την ολοκλήρωση παρουσίασε η Προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής Ευγενία Παπανικολάου.