«Μετωπική» ΣΥΡΙΖΑ με ΚΚΕ και ΠΑΜΕ σε κεντρικό επίπεδο για την ΕΠΡΟΨΥΗ!

on .

dourouti

• Σε «μετωπική» σύγκρουση οδηγούνται ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ με αφορμή τη Μονάδα Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση και τη συνεργασία της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και της ΕΠΡΟΨΥΗ. Η σύγκρουση μάλιστα έχει μεταφερθεί σε κεντρικό επίπεδο, καθώς μετά την κατάθεση της ερώτησης στη Βουλή από βουλευτές του ΚΚΕ, χθες εξέδωσε ανακοίνωση ο Τομέας Υγείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που ανέλαβε να υπερασπιστεί τα δύο στελέχη του, τον Διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής Θωμά Υφαντή και τον πρώην βουλευτή και επ. καθηγητή της ίδιας Κλινικής Χρήστο Μαντά.

Και αφού «ξεσπαθώνει» κατά ΚΚΕ και ΠΑΜΕ, κατά τη συνήθη πρακτική του ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται και κατά της Κυβέρνησης, επειδή διαμόρφωσαν έτσι το θεσμικό πλαίσιο, ώστε να είναι απαγορευτικό σε ΝΠΔΔ (όπως ένα πανεπιστημιακό νοσοκομείο ή μια δομή ψυχικής υγείας του ΕΣΥ) να ζητήσουν αυτόνομη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. 

Κατά τ’ άλλα ο Τομέας Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται πλήρως με τις θέσεις των κ.κ. Υφαντή και Μαντά, κατηγορώντας το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ για διαστρεβλώσεις της πραγματικότητας, αναφέροντας  ότι η συνεργασία Ψυχιατρικής - ΕΠΡΟΨΥΗ δεν συνιστά ΣΔΙΤ, ότι ποτέ το ΚΚΕ δεν είδε θετικά την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και το πρόγραμμα «Ψυχαργώς» επειδή χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και τέλος ότι η Μονάδα των Ιωαννίνων για την έγκαιρη παρέμβαση στην Ψύχωση θα λειτουργεί με την επιστημονική ευθύνη της Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής. 

«Αυτή λοιπόν η συνεργασία (Ψυχιατρικής – ΕΠΡΟΨΥΗ) που ενισχύει με νέους πόρους μια δημόσια δομή ψυχικής υγείας, το ΠΑΜΕ τη “βαφτίζει” εντελώς παραπειστικά ΣΔΙΤ και “εμπορευματοποίηση”. Kαι ποιοι είναι πίσω από αυτό το σχέδιο ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ; Ο Δ/ντης της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΓΝΙ καθηγητής Θ. Υφαντής, πρώην σύμβουλος του Υπουργού Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και ο Χρ. Μαντάς επ. καθηγητής στην ίδια Κλινική, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ- Σ και πρώην βουλευτής. Άρα… “όπερ έδει δείξαι!” O ΣΥΡΙΖΑ είναι ο “δούρειος ίππος” των ΣΔΙΤ και της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας ψυχιατρικής περίθαλψης!!! Ισχυριζόμαστε ότι δεν πρόκειται απλά για μια συνηθισμένη συνδικαλιστική υπερβολή εκ μέρους του ΠΑΜΕ. Πρόκειται για μια κίνηση πολιτικής απρέπειας, στηριγμένη και συνειδητή διαστρέβλωση και απόκρυψη της αλήθειας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και βεβαίως αναμένεται απάντηση…