Κάλλιο αργά… παρά ποτέ για αναβάθμιση σχολικών κτιρίων!

on .

GYMNASIO PERAMATOS

• Εργασίες επισκευής, συντήρησης και αναβάθμισης των κτιρίων και των αύλειων χώρων σε δεκάδες σχολικές μονάδες του Δήμου Ιωαννιτών θα γίνουν το επόμενο διάστημα έπειτα από το «πράσινο φως» που έδωσε χθες η Οικονομική Επιτροπή στη δημοπράτησή τους.

Η διαδικασία καθυστέρησε καθώς πιο κατάλληλος χρόνος για τα συγκεκριμένα έργα θα ήταν το καλοκαίρι που τα σχολεία είναι κλειστά, όμως οι παρεμβάσεις είναι απολύτως αναγκαίες καθώς τα προβλήματα είναι πολλά στις υποδομές των σχολείων τόσο μέσα στα Γιάννενα όσο και στις περιφερειακές Δημοτικές Ενότητες. Το συνολικό ύψος των εργασιών είναι 4,5 εκατ. ευρώ, με τον Δήμο να κάνει γνωστό σε ανακοίνωσή του πως τα τρία υποέργα είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα πριν από δύο μήνες περίπου και οι υπηρεσίες του Δήμου κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια ώστε η δημοπράτηση να γίνει το συντομότερο δυνατό.

Όπως παραδέχθηκε χθες ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Γιώργος Αρλέτος, υπάρχουν προβλήματα στις σχολικές μονάδες του Δήμου. «Η αναβάθμιση των σχολείων αποτέλεσε προτεραιότητα καθώς οφείλουμε να διασφαλίζουμε τις καλύτερες συνθήκες για τα παιδιά μας. Τους αμέσως επόμενους μήνες τα έργα θα είναι σε εξέλιξη και θα απαντήσουν σε σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχολικά συγκροτήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εργασίες σε 29 σχολεία

To πρώτο από τα τρία έργα που εγκρίθηκαν και θα δημοπρατηθούν αφορά στην «Επισκευή σχολικών κτηρίων & αύλειων χώρων σχολείων Δήμου Ιωαννιτών» και έχει δαπάνη ύψους 2.176.000 ευρώ.

Το υποέργο προβλέπει εργασίες συντήρησης και επισκευής σε 29 σχολικές μονάδες του Δήμου Ιωαννιτών, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια. 

Οι παρεμβάσεις θα γίνουν στα εξής σχολεία: Νηπιαγωγείο Κρύας (Πρώην Δημοτικό), Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Αμφιθέας, Δημοτικό Κουτσελιού, 3ο Δημοτικό Ανατολής, Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Κρανούλας, Δημοτικό – Νηπιαγωγείο - Γυμνάσιο Λογγάδων, 1ο Δημοτικό Περάματος, 3ο Δημοτικό Μαρμάρων, Δημοτικό Σταυρακίου, Δημοτικό Νεοκαισάρειας – Μπάφρας, 6ο Δημοτικό Ιωαννίνων (συστεγαζόμενο με 25ο – 26ο Νηπιαγωγείο), 11ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων (συγχώνευση με 27ο Νηπιαγωγείο) και συστέγαση με 20ο Νηπιαγωγείο, Γυμνάσιο Κουτσελιού, Γυμνάσιο Μπιζανίου, Γυμνάσιο Βελισσαρίου, Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο – 3ο ΕΠΑΛ, Γυμνάσιο Περάματος, Γυμνάσιο Σταυρακίου, ΓΕΛ Πεδινής, 10ο Δημοτικό Ιωαννίνων (συγχώνευση με 25ο), 21ο Δημοτικό Ιωαννίνων, 11ο Γυμνάσιο – 9ο ΓΕΛ Ιωαννίνων, Γυμνάσιο Πεδινής, 24ο Δημοτικό Ιωαννίνων (συστέγαση με 28ο Νηπιαγωγείο), 7ο ΓΕΛ Ιωαννίνων, 3ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων (συγχώνευση με 13ο), Δημοτικό Κατσικά, Συγκρότημα 23ο Νηπιαγωγείο και 19ο Δημοτικό Ιωαννίνων, ΓΕΛ Κατσικά και Γυμνάσιο Κατσικά.

…Και σε 11 ακόμα

Το δεύτερο υποέργο με προϋπολογισμό 2.325.000 ευρώ έχει τίτλο «Συντήρηση σχολικών συγκροτημάτων Δήμου Ιωαννιτών» και προβλέπει τις απαιτούμενες εργασίες σε 11 σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Ιωαννιτών, με σκοπό τα κτίρια και οι αύλειοι χώροι τους να εξασφαλίζουν συνθήκες άνεσης και ασφάλειας. 

Τα σχολεία στα οποία θα γίνουν εργασίες είναι: Δημοτικό Αγίας Μαρίνας, Νηπιαγωγείο Γορίτσας, Νηπιαγωγείο Πλατανιάς, Δημοτικό & Νηπιαγωγείο Δροσοχωρίου, ΓΕΛ Ανατολής, 5o Νηπιαγωγείο Ανατολής, 2ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, 8ο ΓΕΛ Ιωαννίνων (πολυκλαδικό), 1ο ΕΠΑΛ Ιωαννίνων (συγχώνευση με 4ο και 5ο ΕΠΑΛ) (συστ. 1ο Ε.Κ.), Πρότυπο Λύκειο Ζωσιμαίας Σχολής, 6ο ΕΠΑΛ Ιωαννίνων (συστ. 2ο Ε.Κ.), 3ο ΓΕΛ Ιωαννίνων – 10ο και 3ο Γυμνάσιο, 6ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, 7ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, 8ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων και 1ο ΓΕΛ Ιωαννίνων.

Τέλος, το τρίτο υποέργο προβλέπει εργασίες συντήρησης, επισκευής και βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων (γήπεδο ποδοσφαίρου), της Τοπικής Κοινότητας Καστρίτσας και έχει δαπάνη 84.000 ευρώ.