Πλήρωσε προκαταβολή για αυτοκίνητο… φάντασμα!

on .

APATH KINHTO

• Μάστιγα έχουν γίνει οι τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές απάτες, καθώς όλο και περισσότεροι πέφτουν θύματα επιτήδειων, οι οποίοι με διάφορα τεχνάσματα καταφέρνουν και τους αποσπούν σημαντικά χρηματικά ποσά. 

Συχνά η ΕΛ.ΑΣ. δημοσιοποιεί χρήσιμες συμβουλές, εφιστώντας την προσοχή των πολιτών, όμως τα περιστατικά εξαπάτησης διαρ-

κώς αυξάνονται, γι’ αυτό και ίσως θα πρέπει να αυξηθούν οι ενημερωτικές δράσεις προς την κοινωνία. 

Μια ακόμη τέτοια περίπτωση εξιχνίασε Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, σχηματίζοντας δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών για την εμπλοκή τους σε υπόθεση απάτης, η οποία έγινε τον περασμένο Μάιο με τη μέθοδο της αγοραπωλησίας οχήματος. 

Συγκεκριμένα, ένας άνδρας κατήγγειλε ότι ύστερα από επικοινωνία του με άγνωστο άτομο που είχε αναρτήσει ηλεκτρονική αγγελία πώλησης αυτοκινήτου, κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό που του υποδείχθηκε το χρηματικό ποσό των 910 ευρώ ως προκαταβολή για την αγορά του οχήματος, η οποία ουδέποτε ολοκληρώθηκε. 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ με αφορμή το παραπάνω περιστατικό εξαπάτησης, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου υπενθυμίζει στους πολίτες να αποφεύγουν την προκαταβολή χρημάτων σε ιδιώτες πωλητές, τους οποίους δε γνωρίζουν, ακόμη και εάν αυτοί αποκαλύπτουν τα προσωπικά τους στοιχεία ή τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού.  Ακόμη να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν εντοπίζουν αγγελίες πώλησης οχημάτων σε δελεαστικές τιμές, ως «ευκαιρία αγοράς».

Συλλήψεις και για παρεμπόριο 

Στα άλλα νέα του αστυνομικού δελτίου περιλαμβάνονται τρεις συλλήψεις ατόμων, σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις, που κατηγορούνται για άσκηση υπαίθριας εμπορικής δραστηριότητας χωρίς άδεια.

Ειδικότερα, πρόκειται για ημεδαπό, ο οποίος διέθετε προς πώληση 11 πλαστικούς μουσαμάδες και δύο ημεδαπούς, οι οποίοι διέθεταν προς πώληση 32 υαλοκαθαριστήρες αυτοκινήτου.

 Λήστεψε ηλικιωμένη…

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονταν αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη άγνωστου δράστη, για ληστεία που διαπράχθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε περιοχή της Άρτας. 

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, ο δράστης εισήλθε στο σπίτι ηλικιωμένης και με χρήση σωματικής βίας αφαίρεσε χρηματικό ποσό 250 ευρώ. Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας.