Εκσυγχρονίζονται εννιά ιδιόκτητοι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Αρταίων

on .

ARTA

• Τους ιδιόκτητους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Αρταίων που εδώ και καιρό και κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, εκτελούνται εργασίες ανακαίνισης, επισκέφθηκε Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΚΚΜΠΑΠ Γιώργο Πανέτα, την Διευθύντρια Τεχνικών Έργων Σοφία Γρύλλια, τον εργολάβο του έργου Χρηστό Παπάζογλου και την επιβλέπουσα του έργου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγορίτσα Κοντοστέργιου.

 Σκοπός της συνάντησης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ήταν τόσο η ενημέρωση για την πορεία των εργασιών και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής τους, όσο και η επικοινωνία με το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 800.000 ευρώ μέσα από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» και περιλαμβάνει πέντε βρεφονηπιακούς και τέσσερις παιδικούς σταθμούς.

Στους σταθμούς αναβαθμίστηκαν οι κτιριακές υποδομές, προκειμένου να προσαρμοστούν πλήρως στις απαιτήσεις  και στο πλαίσιο λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών.

Μεταξύ των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν και πραγματοποιούνται είναι διαμορφώσεις υπαίθριων χώρων, αντικαταστάσεις καλοριφέρ, προμήθεια οργάνων παιδικών χαρών, προμήθεια εξοπλισμού για την επάνδρωση των χώρων προετοιμασίας και σερβιρίσματος γευμάτων, εξοπλισμός πυροπροστασίας, επίπλωση όπου απαιτείται, αντικατάσταση πορσελάνων και ειδών υγιεινής από φθορές στις τουαλέτες, επιδιορθώσεις στις στέγες, αντικατάσταση – επιδιόρθωση κουφωμάτων κ.α.