Μοναδική μουσική συναυλία στο κέντρο των Ιωαννίνων

on .

REMOS PAPARIZOY MELISSES SYNAYLIA 4 9 22

Ποιος το περίμενε ότι μια μουσική εκδήλωση στα Γιάννενα, στην οποία συμμετείχαν δημοφιλείς καλλιτέχνες, θα γινόταν πρώτο θέμα συζήτησης κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μάλιστα θα είχε… πολιτικές προεκτάσεις; Κι όμως να που συνέβη κι αυτό, με αφορμή τη δωρεάν για το κοινό συναυλία που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, προσφορά της γερμανικής πολυεθνική εταιρίας τεχνολογίας P&I, για να γιορτάσει τα πέντε χρόνια παρουσίας της στην περιοχή μας.

Οι εικόνες στο κέντρο της πόλης το βράδυ του Σαββάτου ήταν πρωτόγνωρες. Χιλιάδες Γιαννιώτες και επισκέπτες διασκέδασαν με τον Αντώνη Ρέμο, την Έλενα Παπαρίζου και τις «Μέλισσες», σε μια μοναδική μουσική συνάντηση, με άρτια διοργάνωση.

Και γκρίνια…

Βέβαια, τόσο πριν όσο και μετά την ομολογουμένως άκρως επιτυχημένη συναυλία, δεν έλειψαν οι γκρίνιες. Τα σχόλια… έδιναν και έπαιρναν κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το κατά πόσο πρέπει να παραχωρείται δημόσιος χώρος για να διεξαχθεί μια συναυλία δωρεάν (!), αλλά και για τις κυκλοφορικές ρυθμίσεις που… ταλαιπώρησαν τους διερχόμενους. 

Από την άλλη, η Τομεακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΚΚΕ εξέδωσε και ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για ακριβοπληρωμένη συναυλία, εμπλέκοντας μάλιστα το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας!

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων 

Θέση στις αντιδράσεις που προκάλεσε η διοργάνωση της συναυλίας πήρε χθες και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ. Όπως ανέφερε «Ο Δήμος δεν έχει κανένα λόγο να απολογηθεί για κάτι. Ορισμένες αντιδράσεις είναι εμπαθείς και αναιτιολόγητες. Ήταν ένα πανηγύρι της πόλης, μια πολύ όμορφη βραδιά που έφερε ζωή και κίνηση στην πόλη. Χρειαζόμαστε τέτοιες στιγμές, ειδικά μετά την μεγάλη πίεση από την πανδημία. Αυτονόητη υποχρέωση του Δήμου ήταν να συμβάλλει στην μεγάλη διοργάνωση που έκανε μία εταιρεία -η πρώτη που ήρθε στα Γιάννενα- για να γιορτάσει τα πέντε χρόνια της παρουσίας της. Τα υπόλοιπα εκπέμπουν εμπάθεια και μιζέρια και δεν έχουν θέση στην καθημερινότητά μας».

Η Ένωση Ξενοδόχων 

Αλλά και ο πρόεδρος και το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, με ανακοίνωσή τους ευχαριστούν την P&I και ειδικά τον CEO της εταιρείας κ. Βασίλη Τριάδη, για τη μεγάλη συναυλία που διοργάνωσαν δωρεάν για το κοινό, συγχαίροντας τους για την πρωτοβουλία αυτή. 

Παράλληλα η Ένωση έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εταιρία που έχει ως κύρια δραστηριότητα την εξέλιξη, βελτίωση, ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού, προσθέτοντας ότι «Η P&I στα Ιωάννινα έχει επιτύχει άριστη διασύνδεση με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων απορροφώντας νέους απόφοιτους και δημιουργώντας σταθερά νέες θέσεις εργασίας...». 

Επανέλαβε ότι κοινός στόχος της ΕΞΝΙ και της P&I είναι η επίτευξη της αεροπορικής σύνδεσης του αεροδρομίου των Ιωαννίνων με την Φραγκφούρτη (που αποτελεί σημαντικό hub αεροδρόμιο για όλη την Ευρώπη), κάτι που έχει ζητήσει επιτακτικά και ο CEO της εταιρείας κ. Τριάδης, που κατάγεται από το Γρεβενίτι του Δήμου Ζαγορίου.

* * * 

Εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε ότι η συναυλία του Σαββάτου ήταν μια καλή ευκαιρία όχι μόνο για να προβληθεί και στην Ήπειρο η εταιρία P&I, αλλά την ίδια στιγμή να αποτελέσει την καλύτερη διέξοδο για χιλιάδες Γιαννιώτες που είχαν ανάγκη να διασκεδάσουν, θυμίζοντας σε όλους εποχές προ πανδημίας!