Αναπάντητα τα ερωτηματικά για την έκρηξη στο εκτροφείο ψαριών

on .

PERIPOLIKO

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες μετά την απολογία τους ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του εκτροφείου ψαριών στη Χόχλα Πρέβεζας και ο αναπληρωτής διευθυντής παραγωγής οι οποίοι συνελήφθησαν την Κυριακή το μεσημέρι μετά το τραγικό δυστύχημα που προκάλεσε το θάνατο δύο εργαζομένων και τον τραυματισμό ενός τρίτου. Τα ερωτηματικά για το τραγικό συμβάν παραμένουν, ωστόσο και οι απαντήσεις θα πρέπει να δοθούν από τις έρευνες που είναι σε εξέλιξη. 

Οι δύο συλληφθέντες προσήχθησαν στον Εισαγγελέα με τις κατηγορίες για ανθρωποκτονίες από αμέλεια και για πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών, την ώρα που η τοπική κοινωνία της Πρέβεζας, αλλά και των γειτονικών περιοχών παραμένει συγκλονισμένη από το τραγικό συμβάν, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους ένας 41χρονος από το Μύτικα, πατέρας τριών παιδιών και ένας 49χρονος από την Αλβανία. Ο τρίτος τραυματίας έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων και φαίνεται να έχει ξεφύγει τον κίνδυνο. 

Το τρομερό αυτό δυστύχημα, έγινε από έκρηξη φιάλης αερίου κατά τη διάρκεια εργασιών συγκόλλησης στη μονάδα. 

Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, τονίζει την ανάγκη να υπάρχει Τεχνικός Ασφάλειας στο Νομό, να ενταθούν οι έλεγχοι στους χώρους εργασίας για την τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας των εργαζομένων και ζητά να γίνει πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης χωρίς καμία απόπειρα συγκάλυψης των ευθυνών που βαραίνουν την επιχείρηση. 

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΟΣΕΤΕΕ), η οποία αναφέρει ότι μέσα σε μια εβδομάδα χάθηκαν πέντε εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα. «Τα αρνητικά ρεκόρ στα θέματα ΥΑΕ καταρρίπτονται στην χώρα μας, το ένα μετά το άλλο. Οι επιστημονικές μας εκτιμήσεις επιβεβαιώνονται. Οι αρμόδιοι και οι πολιτικά και θεσμικά υπεύθυνοι κωφεύουν επιδεικτικά απέναντι στις προτάσεις μας. Είναι ντροπή για μια σύγχρονη κοινωνία και αργά για αυτούς που “έφυγαν” και τις οικογένειές τους».