Με αίμα βάφτηκε η άσφαλτος τον Αύγουστο στην Ήπειρο!

on .

TROXAIO APAGOREYTIKO

Bαρύ φόρο αίματος πλήρωσε η Ήπειρος τον φετινό Αύγουστο στον «βωμό» της ασφάλτου, καθώς χάθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα τέσσερις άνθρωποι, ενώ άλλοι 21 τραυματίστηκαν.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τον μηνιαίο απολογισμό Οδικής Ασφάλειας που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο φετινός τελευταίος μήνας του καλοκαιριού ήταν χειρότερος για την περιοχή μας από τον αντίστοιχο περσινό όσο αφορά στα ατυχήματα, κάτι το οποίο πιθανώς εξηγείται και από την αυξημένη κίνηση αυτό το καλοκαίρι στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Πιο αναλυτικά, 18 τροχαία ατυχήματα έλαβαν χώρα τον Αύγουστο στην Ήπειρο, εκ των οποίων τα τρία ήταν θανατηφόρα. Πέρυσι τον ίδιο μήνα είχαν καταγραφεί συνολικά 12 τροχαία απ’ τα οποία σκοτώθηκαν τρεις πολίτες και τραυματίστηκαν άλλοι εννέα. Όσον αφορά στα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων φέτος, αυτά ήταν η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και πινακίδας STOP και η υπερβολική ταχύτητα.

Χιλιάδες παραβάσεις

Για την πρόληψη τροχαίων η Αστυνομία έκανε συστηματικούς ελέγχους στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου. Συνολικά έγιναν 33.383 έλεγχοι μέσω των οποίων βεβαιώθηκαν 6.582 παραβάσεις. Από αυτές η μεγάλη πλειοψηφία, 1.754 παραβάσεις, αφορούσαν σε υπερβολική ταχύτητα. Άλλες 318 παραβάσεις είχαν να κάνουν με απουσία κράνους κατά την οδήγηση, 165 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και 111 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και αντικανονική προσπέραση. Επίσης 68 κλήσεις κόπηκαν για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 54 για οδήγηση υπό τη επήρεια αλκοόλ, 20 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και έξι για φθαρμένα λάστιχα. 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στον Αύγουστο βεβαιώθηκαν 118 παραβάσεις για απουσία διπλώματος οδήγησης, 39 για ανασφάλιστα αυτοκίνητα και 707 παραβάσεις σε επαγγελματικά οχήματα. 

Άλλοι έλεγχοι

Μέσα στον ίδιο μήνα συνελήφθησαν επίσης 240 άτομα σε όλη την Ήπειρο για διάφορα αδικήματα. Συνολικά 81 συλλήψεις έγιναν για παραβίαση του νόμου περί αλλοδαπών, ενώ άλλες 21 για ναρκωτικά. Επίσης συνελήφθησαν 12 άτομα για παράνομη κατοχή όπλων και 17 για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις.