Η Ενδοοικογενειακή βία, κεντρικό θέμα του Ιερατικού Συνεδρίου της Μητρόπολης Κόνιτσας

on .

SYNEDRIO ENDOOIKOGENEIAKH BIA KONITSA

Αναφορές σε Εθνικά και Εκκλησιαστικά θέματα περιλαμβάνει το ψήφισμα του Ιερατικού Συνεδρίου της Ιεράς Μητρόπολης Πωγωνιανής και Κονίτσης που πραγματοποιήθηκε χθες στο εξωκλήσι «Παναγιά» της  Σιταριάς Πωγωνίου. Ήταν το πρώτο μετά από δύο χρόνια, που δεν πραγματοποιήθηκε λόγω κορωνοϊού και έγιναν τρεις κεντρικές εισηγήσεις με βασικό θέμα την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας. 

«Ζητούμε από την Πολιτεία να στηρίξει τον θεσμό της χριστιανής – πολύτεκνης οικογένειας, η οποία είναι αιμοδότης της Πατρίδος μας. Και παράλληλα, να αποθαρρύνει τις εγκληματικές εκτρώσεις που- όπως λένε οι ειδικοί στερούν ετησίως από την Ελλάδα από 300.000 Ελληνόπουλα και να σταματήσει η ενδοοικογενειακή βία». 

Για τα εθνικά θέματα, το Ιερατικό Συνέδριο τονίζει ότι «πέρα του εξ Ανατολών κακού γείτονος, υπάρχει στον ορίζοντα και η ενεργειακή και επισιτιστική κρίση, που μόνο ενωμένοι και υπό την σκέπη της Αγίας μας Εκκλησίας θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε».

Για τη Βόρειο Ήπειρο καλεί τους ομαίμους και ορθοδόξους συμπατριώτες να μη παύσουν να αγωνίζονται για τη δικαίωσή τους. 

Το Ψήφισμα περιλαμβάνει και δύο συγκεκριμένες αναφορές σε θρησκευτικά ζητήματα: Για την λεγόμενη «εκκλησία των εθνών», τονίζει ότι «η έξαρση των διάφορων παραθρησκευτικών ομάδων υπονομεύει την εκκλησιαστική και εθνική μας ταυτότητα. Ζητούμε το κακό, αν όχι να εξαλειφθεί, τουλάχιστον να περιορισθεί». Τέλος εκφράζεται ανησυχία για την λεγόμενη «αυτοκεφαλία» της Σχιματικής Εκκλησίας των Σκοπίων, ενώ αφήνονται έμμεσα αιχμές και κατά του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. «Οι αρμόδιοι να προσέξουν πολύ. Είναι αρκετό το ζήτημα που δημιουργήθηκε με την λεγόμενη “Aυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας”, εξ αιτίας της οποίας σοβεί σχίσμα στην Ορθοδοξία. Ένα τυχόν δεύτερο σχίσμα θεωρούμε, ότι αποτελεί “πολυτέλεια” ανεπίτρεπτη για την Εκκλησία μας».