Μηνύματα και υποσχέσεις δεν λύνουν τα καυτά προβλήματα των ΑμεΑ!

on .

PEZODROMIO SPASMENO LAKKOYBES DODONHS

• Ένα καυτό και δυστυχώς διαχρονικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει μια ευάλωτη κοινωνική ομάδα, καυτηριάζουν οι «Σκεπτόμενοι Πολίτες». Πρόκειται για τις δυσκολίες που βρίσκουν καθημερινά μπροστά τους οι συνάνθρωποί μας με αναπηρία όταν επιχειρούν να μετακινηθούν στην πόλη, η οποία δυστυχώς, όπως πολλές φορές έχει τονίσει και ο «Π.Λ.» μέσα από τις στήλες του δεν είναι καθόλου «φιλική», λόγω έλλειψης και βασικών υποδομών! Οι παρεμβάσεις των τοπικών αρμόδιων φορέων γίνονται… προφορικά κατά τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με αναπηρία  για να επισημανθούν οι αποκλεισμοί που εξακολουθούν να υφίστανται και απλώς να τονιστεί η ανάγκη υιοθέτησης εκείνων των πολιτικών που θα καταπολεμήσουν τις ανισότητες, χωρίς βέβαια ποτέ όλα αυτά να γίνονται πράξη. 

Σε ανάρτησή τους λοιπόν οι «Σκεπτόμενοι Πολίτες» χωρίς να γιορτάζουμε κάποια Παγκόσμια Ημέρα επισημαίνουν για μια ακόμη φορά τις δυσκολίες των ΑμεΑ όταν θέλουν να μετακινηθούν στην πόλη των Ιωαννίνων, παραθέτοντας φυσικά και το ανάλογο φωτογραφικό υλικό που αποδεικνύει την απροσπέλαστη για τους συνάνθρωπους μας με αναπηρία πόλη, με την ελπίδα επιτέλους οι τοπικοί φορείς από τα λόγια να περάσουν στα έργα.

Γράφουν λοιπόν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: «Τα προβλήματα μετακίνησης που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα άτομα με αναπηρία συντελούν συχνά στην απομόνωσή τους και δυσχεραίνουν τις προσπάθειές τους να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή. Η κυκλοφορία των ΑΜεΑ αποτελεί ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, καθώς ένα αναφαίρετο δικαίωμά τους τίθεται υπό αμφισβήτηση. Πώς θα κινηθεί λοιπόν ένα άτομο με αναπηρία ή με καροτσάκι, ακόμη και μια μητέρα με παιδικό καροτσάκι στα παρακάτω πεζοδρόμια τα οποία είναι απλώς ενδεικτικά μιας κατάστασης ηχηρής αδιαφορίας; Γιατί είναι πια φανερό ότι δεν αρκούν οι ανακοινώσεις συμπαράστασης σε κάποια παγκόσμια ημέρα. 

»Αν η Δημοτική μας Αρχή εννοεί πραγματικά ότι πρέπει να διευκολύνει τους συμπολίτες μας στο θέμα της ασφαλούς μετακίνησης... όπερ έδει δείξαι. Αν κρίνουμε πάντως από τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα, δεν μπορούμε να είμαστε ούτε στο ελάχιστο αισιόδοξοι».