Με… αντιγραφή ανακοινώσεων συνεχίζεται η «πολεμική»

on .

NOSOKOMEIO DOYROYTHS

Συνεχίζεται ο ξεσηκωμός συνδικαλιστικών οργανώσεων για τη συνεργασία της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και της ΕΠΡΟΨΥΗ για τη δημιουργία Μονάδας Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση. 

Μετά την κατάθεση ερώτησης από το ΚΚΕ στη Βουλή, χθες παρέμβαση κατά της συνεργασίας έκανε προς την πολιτική Ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας  η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.), με την οποία «καταγγέλλει» τη συμφωνία, διαβλέπει επιχειρηματικά συμφέροντα, χωρίς όμως και από το κείμενο της διαμαρτυρίας να προκύπτει αν τελικά από τη συνεργασία και τη λειτουργία της νέας Μονάδας θα προκύψουν οφέλη ή όχι για τους ψυχικά ασθενείς. Αντίθετα η   Ομοσπονδία που ελέγχεται από το ΠΑΜΕ- αναπαράγει τις θέσεις των τοπικών συνδικαλιστών του ΚΚΕ-  βάζει κατά του Ταμείου Ανάκαμψης, της Ε.Ε. κλπ, επιμένοντας να χαρακτηρίζει ΜΚΟ την ΕΠΡΟΨΥΗ, η οποία λειτουργεί ως φορέας του ευρύτερου δημόσιου φορέα. 

«Επί της ουσίας -αναφέρει μεταξύ άλλων η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.- η ΜΚΟ αξιοποιεί τις δυνατότητες του ταμείου ανάκαμψης που προσφέρει 500.000 ευρώ για 18 μήνες για να δημιουργήσει μια ληξιπρόθεσμη μονάδα ψυχικής υγείας, βασισμένη στην επιχειρηματική λειτουργία και στη βάση αυτή το ΠΓΝΙ με μεγάλη ευκολία παραχωρεί υποδομές, προσωπικό κ.ο.κ. Επιβεβαιώνεται η σταθερή πολιτική της Κυβέρνησης και των κομμάτων που ασπάζονται την πολιτική του κεφαλαίου και της Ε.Ε. για αμέριστη στήριξη με πακτωλό χρημάτων μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων (από το υστέρημα των λαών) στους επιχειρηματίες, ενώ ταυτόχρονα δε δίνουν ευρώ για την ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας». 

Ταυτόσημη (και αντιγραφή)  είναι και η ανακοίνωση του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, από το οποίο θα περίμενε κανείς να έχει επεξεργαστεί – τουλάχιστον- τις θέσεις   τις θέσεις που διατύπωσε ο Καθηγητής και Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Θωμάς Υφαντής, τόσο για το σκοπό της συνεργασίας, όσο και για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΠΡΟΨΥΗ που δεν σχετίζεται με επιχειρηματική λειτουργία, όπως επιμένουν οι αντιδρώντες συνδικαλιστές.