Στις φυλακές Σταυρακίου και στην Περιφ. Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου ο Γ.Γ Αντεγκληματικής Πολιτικής

on .

astynomia

• Το Κατάστημα Κράτησης Ιωαννίνων επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Κων. Παπαθανασίου, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεών του στα Καταστήματα Κράτησης όλης της χώρας.

Ο Γενικός Γραμματέας ενημερώθηκε από τον προϊστάμενο Διεύθυνσης, τον Αρχιφύλακα, τον διοικητή του τμήματος Εξωτερικής Φρούρησης και τους εργαζομένους για τα προβλήματα που απασχολούν το εν λόγω κατάστημα, καθώς και για ζητήματα που αφορούν την αξιοπρεπή διαβίωση των κρατουμένων, η οποία – όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση - συνιστά πάγια προτεραιότητα της Γενικής Γραμματείας, παράλληλα με την διατήρηση της ευταξίας και της ασφάλειας εντός των Καταστημάτων Κράτησης όλης της Επικράτειας.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται στο Κατάστημα Κράτησης Ιωαννίνων  σε συνεργασία με τη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) Ηπείρου, καθώς και η λειτουργία συμβουλευτικού τμήματος ΚΕΘΕΑ Ηπείρου. 

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου (φωτό) όπου συναντήθηκε με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου, Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Δούβαλη, και στελέχη της, ενώ συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής.