Αρχές Δεκεμβρίου θ’ αλλάξει σελίδα το Πανεπ. Ιωαννίνων

on .

PANEPISTHMIO GLYPTO

• Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για την αλλαγή σελίδας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στο «τιμόνι» του οποίου θα βρεθεί το Συμβούλιο Διοίκησης που θα προκύψει το επόμενο διάστημα. Προς το παρόν «τρέχει» η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις θέσεις εξωτερικών μελών του οργάνου, ενώ στις 24 Οκτωβρίου θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη και των εσωτερικών μελών του. Συνολικά το Συμβούλιο θα απαρτίζεται από 11 μέλη, έξι εσωτερικά και πέντε εξωτερικά. 

Δηλώσεις για το θέμα έκανε χθες ο απερχόμενος Πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση πως, εκτός απροόπτου, στις αρχές Δεκεμβρίου θα αναλάβει καθήκοντα η νέα Διοίκηση του Πανεπιστημίου. «Η θητεία της Πρυτανικής Αρχής ουσιαστικά ολοκληρώθηκε στις 31 Αυγούστου, όμως και εγώ και τα υπόλοιπα μέλη της παραμένουμε στη θέση μας ώστε να υπάρχει μία συνέχεια στο Ίδρυμα και να γίνει ομαλά η μετάβαση στην επόμενη ημέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κ. Αλμπάνης εξέφρασε την πεποίθηση πως «οι συνάδελφοι που θα εκλεγούν στα νέα όργανα θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις», διαβεβαιώνοντας ότι και η νυν Πρυτανική Αρχή θα βοηθήσει τη νέα Διοίκηση όπου χρειαστεί.

Ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος για το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, υποψηφιότητα για το όργανο έχουν θέσει δύο εκ των σημερινών Αντιπρυτάνεων.