Το νέο Δημαρχείο στη Δομπόλη θα μειώσει τις δαπάνες στέγασης του Δήμου

on .

DOMPOLH PANEPISTHMIO

• Την αισιοδοξία του ότι το κτίριο της Δομπόλη θα προχωρήσει γρήγορα, ώστε να μεταφερθούν εκεί οι Υπηρεσίες του Δήμου, εξέφρασε χθες ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωϋσής Ελισάφ στη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

«Για τη δημοπράτηση του νέου διοικητικού κέντρου επιλέχθηκε το μοντέλο μελέτη- κατασκευή καθώς αποτελεί τον πιο γρήγορο για την κατασκευή του έργου», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ απάντησε και στην κριτική της Αντιπολίτευσης για την μη επιλογή του ΚΕΠΑΒΙ ως χώρου στέγασης των Δημοτικών Υπηρεσιών. Όπως είπε έγινε εξαντλητικός διάλογος με τη Διοίκησή του, με τη Γενική Συνέλευση της Εταιρίας να μην συμφωνεί όμως στην παραχώρηση του κτιρίου για την αξιοποίησή του ως νέο Δημαρχείο.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ακόμη ότι ο Δήμος σήμερα επωμίζεται μεγάλες δαπάνες για στέγαση των υπηρεσιών του, ενώ  το κτίριο της Δομπόλη περιήλθε στο Δήμο «χάρη και στην προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού. Και φτάνουμε στο σημείο να απολογούμαστε επειδή το πετύχαμε», υπογράμμισε. Πρόσθεσε ότι το κτίριο είναι χαρακτηρισμένο ως διοικητικό κέντρο και η πόλη έχει ανάγκη από ένα νέο διοικητικό κέντρο.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την ένταξη του έργου της Ανάπλασης του Πάρκου Πυρσινέλλα στο Ταμείο Ανάκαμψης, ως και για την έγκριση έργου αγροτικής οδοποιίας 500.000 ευρώ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Αναφέρθηκε στην εξωδικαστική ρύθμιση μεταξύ Δήμου και 6ης ΥΠΕ για τις οφειλές από μισθώματα στο χώρο όπου βρίσκεται το εργοτάξιο, τονίζοντας ότι ο συμβιβασμός είναι επωφελής για το Δήμο. 

 Η Δημοτική Αρχή δέχθηκε τα «πυρά» της παράταξης της Τατιάνας Καλογιάννη Ιωάννινα_2023 για τη μετεγκατάσταση του Εργοταξίου, μετά και την τελευταία απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής να παραταθεί η λήξη υποβολής προσφορών από τους υποψήφιους αναδόχους, τονίζοντας ότι το εργοτάξιο πρέπει να φύγει μια ώρα νωρίτερα από το χώρο που βρίσκεται και για τον οποίο καταβάλλεται ενοίκιο προς την ΕΤΑΔ, αλλά και επειδή πρέπει να συνδυαστεί με την κατασκευή «πράσινου σημείου». 

«Η «εφευρετική» δημοτική αρχή, μετά την εξάντληση της διαδικασίας ανάθεσης για κάθε αντικείμενο, άνοιξε νέο κεφάλαιο στην κατασκευή των έργων αυτήν τη φορά, χειριζόμενη το σύστημα μελέτη-κατασκευή που αυτομάτως καταλήγει σε έναν απλό μειοδοτικό διαγωνισμό, για «ολίγους» και ελαχίστους.

Αλλά επειδή «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον», όταν θα υποβληθούν οι οικονομικές προσφορές θα  διαφανεί ποιος και πώς ωφελείται από τη διαδικασία αυτή. Αμφιβάλλουμε πολύ αν θα είναι ο Δήμος μας», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η παράταξη της κ. Καλογιάννη. 

Άλλα θέματα

Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας Νίκος Γκόντας αναφέρθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σημειώνοντας ότι  οι αποφάσεις που ελήφθησαν,  ήταν καθοριστικής σημασίας καθώς η αναμόρφωση του προϋπολογισμού επιτρέπει να τοποθετηθούν άμεσα στις θέσεις του οι σχολικές καθαρίστριες.

Ο κ. Γκόντας και στο πλαίσιο προηγούμενης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου πρότεινε να δοθεί το όνομα του Γιάννη Εμμανουηλίδη σε πλατεία της Ανατολής, περιοχή όπου υπηρέτησε από τη θέση του Δημάρχου. 

Ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας  αναφέρθηκε στο θέμα που ανέκυψε πρόσφατα με την αναφορά που είχε κατατεθεί στη Βουλή για τη μισθοδοσία των εργαζομένων της επιχείρησης και την γνωμοδότηση δικών τους δικηγόρων.

«Εκφράζω την ενόχλησή μου καθώς ο βουλευτής κ. Καλογιάννης όταν έλαβε την γνωμοδότηση αυτή δεν είχε καμία επικοινωνία ούτε με την διοίκηση της ΔΕΥΑΙ, ούτε με την Δημοτική Αρχή. Θα περίμενα να είχαμε μία επικοινωνία πριν πάει το θέμα στη Βουλή», ανέφερε ο κ. Μπαρτζώκας.