Πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία η εκδήλωση αλληλεγγύης του ΕΚΙ

on .

EKDHLOSH EKI

• Tην καθιερωμένη εκδήλωση αλληλεγγύης πραγματοποίησαν τα σωματεία του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων στην κεντρική πλατεία, παρουσία πλήθους κόσμους. Με σύνθημα «στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα. Όπλο μας η αλληλεγγύη», εργαζόμενοι από κάθε κλάδο, έστειλαν μήνυμα ότι μπροστά στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται επιλέγουν να αγωνιστούν και να γίνουν αυτοί οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων.

Στο χώρο της πλατείας λειτούργησε περίπτερο των σωματείων και των «Λαϊκών μαθημάτων Αλληλεγγύης» με ενημερωτικό υλικό και αιτήσεις εγγραφής. Παράλληλα, κλιμάκια συνδικαλιστών, άνοιγαν τη συζήτηση με τους παρευρισκόμενους ενημερώνοντας τους για τις δράσεις των σωματείων ενώ πολλοί ήταν αυτοί που στήριξαν οικονομικά την προσπάθεια τους. Η προχθεσινή εκδήλωση άνοιξε με μουσικό αφηγηματικό αφιέρωμα στην Μικρασιατική καταστροφή του 1922 όπου με μία διαφορετική ματιά στην ιστορία αναδείχθηκε ότι τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών τους πληρώνουν πάντα οι λαοί. 

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Κώστα Πρέντζα εκ μέρους των εκπαιδευτικών των «Λαϊκών Μαθημάτων Αλληλεγγύης» που φέτος συμπληρώνουν 10 χρόνια λειτουργίας. Ο ομιλητής ανάμεσα στα άλλα επισήμανε ότι «σκοπός των λαϊκών μαθημάτων είναι από τη μία η στήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους στην προσπάθεια να αντιπαλέψουν τα ποικίλα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στην κατάκτηση της γνώσης και από την άλλη να διδάξουν έμπρακτα την έννοια της αλληλεγγύης, να κάνουν πράξη ότι μπροστά στις όποιες δυσκολίες μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό». 

Στη συνέχεια ο Νίκος Έξαρχος, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων στην κεντρική ομιλία της εκδήλωσης, εκ μέρους των εργατικών σωματείων αναφέρθηκε ανάμεσα στα άλλα στο ερώτημα που απασχολεί χιλιάδες εργαζομένων «πώς θα βγει ο χειμώνας». Υποστήριξε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης  απέναντι στο κύμα της ακρίβειας και της εκτόξευσης των τιμών της ενέργειας  στην πραγματικότητα τα πληρώνει ο λαός μέσα από τη φορολογία, ενώ στην ουσία στηρίζουν τους επιχειρηματικούς ομίλους. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η πολιτική της απελευθέρωσης της ενέργειας, της πράσινης μετάβασης και των κυρώσεων στη Ρωσία είναι αυτές που καταδικάζουν τον λαό στην ενεργειακή φτώχεια. «Λύση για εμάς είναι η οργάνωση στους χώρους δουλειάς, η διεκδίκηση, η ένταση της αλληλεγγύης», τόνισε χαρακτηριστικά. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακό γλέντι.