Άστατος ο καιρός το τριήμερο βελτιώνεται όμως τη Δευτέρα

on .

BROXH STEGH

• Φθινοπωρινό είναι από χθες το σκηνικό του καιρού τόσο στην Ήπειρο, όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας, ενώ αισθητή είναι και η πτώση της θερμοκρασίας.

Η χθεσινή έντονη μπόρα ήταν ικανή μέσα σε λίγα λεπτά να μετατρέψει τους δρόμους των Ιωαννίνων σε ποτάμια, ενώ ασταθής προβλέπεται ο καιρός κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και το τριήμερο, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις!

Μάλιστα, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, με έγγραφό της προς τους εμπλεκόμενους φορείς εφιστά την αυξημένη προσοχή τους. 

Τα ισχυρά φαινόμενα θα κορυφωθούν μεθαύριο, Κυριακή, ενώ τη Δευτέρα, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου ο καιρός προβλέπεται βελτιωμένος.  

Ο καιρός έως τη Δευτέρα

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Παρασκευή, προβλέπονται ισχυρές βροχές και  καταιγίδες από νωρίς στην κεντρική Μακεδονία και από  μεσημβρινές ώρες στη Δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη δυτική και την κεντρική Στερεά (κυρίως στην Αιτωλοακαρνανία και την Ευρυτανία). Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν. 

Αύριο, Σάββατο, κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το Ιόνιο. Τα έντονα φαινόμενα στη Μακεδονία θα συνεχιστούν και τη νύχτα προς την Κυριακή. Την Κυριακή ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται  στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της  Αττικής), την Εύβοια και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Τη νύχτα προς τη Δευτέρα τα ισχυρά φαινόμενα θα περιοριστούν στη βορειοανατολική Ελλάδα (τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο), ενώ σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί.