«Γκρίνια» από την Άρτα για το ανάλογο της Σχολής Γεωπονίας

on .

GALAKTOKOMIKH SXOLH 1

• Απάντηση στη «γκρίνια» που άρχισαν και πάλι να εκφράζουν ορισμένοι στην Άρτα για το σχέδιο της Περιφέρειας να μετατρέψει το Αγρόκτημα του Κατσικά σε «Πάρκο Αγροτικής Καινοτομίας» έδωσε χθες με δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αλεξ. Καχριμάνης. Η «γκρίνια» εστιάζεται στο ενδεχόμενο η ίδρυση του Πάρκου στον Κατσικά, να υποβαθμίσει το Πρότυπο Αγροδιατροφικό Πάρκο Άρτας, το οποίο είχε εξαγγελθεί προς ετών, αλλά μέχρι και σήμερα παραμένει ανενεργό. 

Το θέμα ανακινήθηκε από τον περιφερειακό σύμβουλο της παράταξης Ζάψα Δ. Τρομπούκη με αφορμή την προχθεσινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής να συναφθεί προγραμματική σύμβαση με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για την εκπόνηση της σχετικής μελέτης. 

Στο Πάρκο αναμένεται να λειτουργήσουν δύο από τα τρία Κέντρα Καινοτομίας για τα οποία η Περιφέρεια έχει εκπονήσει μελέτες, ήτοι της γενετικής βελτίωσης, (που ουσιαστικά ήδη λειτουργεί από την περίοδο που την ευθύνη της αναπαραγωγής ντόπιων φυλών προβάτων την είχε ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ) και των Αρωματικών φυτών. Το τρίτο Κέντρο Καινοτομίας για το κρέας, στο σχεδιασμό της Περιφέρειας είναι να λειτουργήσει στην ευρύτερη περιοχή της Φιλιππιάδας. Παρά ταύτα όμως οι διαμαρτυρίες δεν κάμπτονται και οι οποίες κατά βάση προέρχονται από καθηγητές της Γεωπονικής Σχολής Άρτας. 

Ο Περιφερειάρχης χθες τόνισε ότι η δέσμευσή του για λειτουργία του Κέντρου Κρέατος στην περιοχή Φιλιππιάδας- Άρτας ισχύει, πλην όμως μέχρι σήμερα από τους τοπικούς φορείς δεν έχει υποβληθεί ούτε μια πρόταση. «Δεν αρκεί η εύκολη κριτική, αλλά πρέπει να υποβάλλονται συγκεκριμένες προτάσεις», σημείωσε, ενώ συνεχίζοντας δεν έκρυψε την ενόχλησή του για ισχυρισμούς περί ευνοϊκής μεταχείρισης ορισμένων περιοχών της Ηπείρου σε βάρος κάποιων άλλων. 

Η Περιφερειακή Αρχή «αντιμετωπίζει την Ήπειρο ως ενιαία και στεναχωριόμαστε όταν κάποιοι με εύκολο τρόπο υποστηρίζουν ότι τη χωρίζουμε σε Γιάννενα, σε Θεσπρωτία, σε Πρέβεζα, σε Άρτα», κατέληξε.