Να ενισχυθούν ενόψει δύσκολου χειμώνα οι μονάδες Covid του Πανεπ. Νοσοκομείου

on .

ENTATIKH METH KORONOIOS

• Τα κρούσματα μπορεί να έχουν πάρει καθοδική πορεία, οι σκληροί δείκτες να παρουσιάζουν επίσης κάμψη, όμως το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων έχει κτυπήσει «κόκκινο» όσον αφορά τις νοσηλείες στη ΜΕΘ – Covid, με αποτέλεσμα να επανέρχεται το αίτημα για περαιτέρω ενίσχυσή του με επιστημονικό προσωπικό.

Η Μονάδα που έμεινε σε λειτουργία, σχεδόν από το «πουθενά» γέμισε και τις τελευταίες ημέρες, ασθενείς μεταφέρονται σε ΜΕΘ άλλων νοσοκομείων, πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι δύο έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Λαμίας! 

Το πρόβλημα έχει προκληθεί από τη διακομιδή στη ΜΕΘ - covid του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου τεσσάρων ασθενών από περιοχές της Πελοποννήσου, που έγινε μέσω της κεντρικής διαχείρισης των ασθενών με κορωνοϊό.

Με τους τέσσερις αυτούς ασθενείς συμπληρώθηκαν οι διαθέσιμες κλίνες και όταν χρειάστηκε να εισαχθούν δύο ασθενείς από την ευρύτερη περιοχή, τότε υποχρεωτικά επιλέχθηκε άλλο νοσοκομείο, (της Λαμίας σύμφωνα με πληροφορίες)  και αντιλαμβάνεται ο καθένας την ταλαιπωρία των ιδίων, αλλά και των συγγενών τους. 

Την τρέχουσα περίοδο με τις άδειες ιατρών και νοσηλευτών, θεωρείται αδύνατη η επαναλειτουργία και της δεύτερης μονάδας ΜΕΘ - COVID, ωστόσο υπάρχει πρόβλεψη ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα αποσυμπιεστεί η μοναδική λειτουργούσα μονάδα. 

Όμως το πρόβλημα είναι πολύ πιθανό να επανεμφανιστεί μετά το Σεπτέμβριο, οπότε και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων αναμένεται έξαρση και πάλι της πανδημίας. Για το λόγο αυτό οι αρμόδιοι, με πρώτο φυσικά το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει να καταρτίσουν ένα σχέδιο με ενίσχυση του Νοσοκομείου και ειδικά των Μονάδων που αντιμετωπίζουν τα περιστατικά covid με το ανάλογο προσωπικό, ώστε να είναι δυνατή και η άμεση επαναλειτουργία της δεύτερης ΜΕΘ εάν απαιτηθεί.