Στη «φάκα»… εισαγωγέας και ένας έμπορος ναρκωτικών

on .

NARKOTIKA DEMATA AYTOKINHTO 8 8 22

• Σε πλήρη δραστηριότητα φαίνεται ότι επανήλθε η δράση των εμπόρων ναρκωτικών, βοηθούσης και της αυξημένης ζήτησης λόγω του καλοκαιριού. Αν και δεν λείπουν και τα συμβάντα με τοπικές «καλλιέργειες», η κύρια πηγή εισαγωγής και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών και ιδιαίτερα του χασίς παραμένει η Αλβανία. 

Χθες Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, κατάφεραν να «σπάσουν» έναν ακόμη κρίκο της αλυσίδας διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στο εσωτερικό της χώρας. Σε παραμεθόρια περιοχή της Θεσπρωτίας, εντόπισαν ένα Ι.Χ. το οποίο -και έχοντας σχετικές πληροφορίες- θέλησαν να το ελέγξουν. Ο οδηγός για να αποτρέψει τον έλεγχο, έσπευσε να ασφαλίσει τις πόρτες του αυτοκινήτου, όμως τελικά οι αστυνομικοί κατάφεραν να προχωρήσουν σε έλεγχο, από τον οποίο βρήκαν και κατάσχεσαν 70 δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 77,320 κιλών. Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε ήταν ιδιοκτησίας εταιρίας ενοικιάσεως με έδρα μάλιστα χώρα του εξωτερικού. Κατασχέθηκε, όπως και το κινητό τηλέφωνο του μεταφορέα. 

Σύμφωνα με την εκτίμηση της Αστυνομίας η αξία της κατασχεθείσας ποσότητας χασίς ξεπερνά τις 190.000 ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.  

Σύλληψη εμπόρου

Παράλληλα με την εξάρθρωση των «εισαγωγέων», στο στόχαστρο ήταν και είναι και τα δίκτυα προώθησης των ναρκωτικών στους χρήστες. Την Κυριακή Αστυνομικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων, συνέλαβαν ένα ακόμη άτομο για κατοχή, αλλά και διακίνηση χασίς. Οι αστυνομικοί προέβησαν σε έλεγχο αυτοκινήτου το οποίο οδηγούσε ημεδαπός, κατά τον οποίο βρήκαν και κατάσχεσαν δύο συσκευασίες με μικροποσότητα χασίς. 

Στην έρευνα που ακολούθησε σπίτι του βρέθηκαν 418,6 γραμμάρια συσκευασμένα σε μικρές δόσεις, έτοιμες για διακίνηση, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας 800 ευρώ σε μετρητά, ένα πιστόλι διαμετρήματος 6,35 mm με γεμιστήρα και ένα κυνηγετικό όπλο το οποίο είχε κλαπεί στο παρελθόν από περιοχή των Ιωαννίνων. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. 

Τον αναζητούσαν οι Ιταλοί 

Την Κυριακή στα Γιάννενα από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ιωαννίνων συνελήφθη και ένας ακόμη αλλοδαπός για τον οποίο εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για εμπορία ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών. Το ένταλμα είχε εκδοθεί από τις Ιταλικές αρχές. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα προκειμένου να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.