Θα δώσει κανείς εξηγήσεις; «Πάει» το λιμάνι Ηγουμενίτσας, «πάει» και η χερσαία ζώνη…

on .

LIMANI HGOYMENITSAS\

• Το λιμάνι Ηγουμενίτσας είναι στην τελική ευθεία για την πώλησή του. Σύμφωνα με το ΤΑΪΠΕΔ ο όμιλος Grimaldi, o Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης και η Attica Group, υπέβαλλαν προσφορές την Παρασκευή.

Η διαδικασία θα προχωρήσει άμεσα, ενώ για τη χερσαία ζώνη, πέρα από υποσχέσεις, καμιά χειροπιαστή απόδειξη για την παραχώρησή της στην τοπική κοινωνία. 

Και όταν μιλάμε για τη χερσαία ζώνη δεν εννοούμε για τα υπάρχοντα, αλλά για τα επιπλέον, που οφείλουν να δοθούν στην τοπική κοινωνία. 

Αλλά υπάρχει απόδειξη ότι δεν θα παραχωρηθεί, σύμφωνα με τα διατυπωμένα αιτήματα, στην τοπική κοινωνία. Είναι η ανακοίνωση του ΤΑΪΠΕΔ, με ημερομηνία 5 Αυγούστου 2022, που λέει ότι «η Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. έχει το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας των γηπέδων, κτηρίων και εγκαταστάσεων της χερσαίας λιμενικής ζώνης του λιμένα  Ηγουμενίτσας, του αλιευτικού καταφυγίου Σαγιάδας, του αλιευτικού καταφυγίου Πλαταριάς και του καταφυγίου σκαφών αναψυχής Συβότων». 

Αλλά και τοπικά κανένας παράγοντας δεν φαίνεται να θέλει να μιλήσει για το θέμα ξεκάθαρα. Λένε κάποιοι ότι το θέμα είναι λυμένο... Πώς είναι λυμένο;   

«Πάει» και το λιμάνι, «πάει» και η χερσαία ζώνη (;)... 

H. M.