Υπερβολική ταχύτητα και παραβίαση προτεραιότητας οι αιτίες των τροχαίων

on .

TROXAIO FANARIA SPASMENA

• Η υπερβολική ταχύτητα εξακολουθεί να κυριαρχεί στις παραβάσεις των οδηγών και κατά τον περασμένο μήνα στην Ήπειρο σύμφωνα με τα επίσημα απολογιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία. Το μήνα Ιούλιο δεν καταγράφηκε κανένα θανατηφόρο τροχαίο, όμως οι πρώτες ημέρες του Αυγούστου είναι «αιματοβαμμένες» με τρεις μέχρι σήμερα νεκρούς, ενώ ένα ακόμη τροχαίο που είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό μιας 40χρονης γυναίκας έγινε χθες στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων - Πρέβεζας, στο ύψος της Κερασούντος

Το μήνα Ιούλιο καταγράφηκαν σε όλη την Ήπειρο 21 σοβαρά τροχαία ατυχήματα, με συνολικά 27 τραυματίες (10 περισσότερους από τον αντίστοιχο μήνα του 2021). Τα αίτια των τροχαίων είναι αποτέλεσμα κακής οδικής συμπεριφοράς, ήτο παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, παραβίαση προτεραιότητας (πινακίδας STOP) και υπερβολική ταχύτητα. 

Αξιοσημείωτο είναι ότι εκτός από την υπερβολική ταχύτητα (συνολικά 1695 βεβαιωθείσες παραβάσεις), μεγάλος εξακολουθεί να είναι ο αριθμός των παραβάσεων που εντοπίζονται για μη χρήσης κράνους από οδηγούς δικύκλων (336), μη χρήση ζώνης ασφαλείας (234), κίνηση στο αντίθετο ρεύμα (196), χρήση κινητού (96), οδήγηση με την επήρεια μέθης (85).

Επίσης εντοπίστηκαν να οδηγούν οχήματα χωρίς άδεια (δίπλωμα) 166 οδηγοί και 76 οχήματα να κυκλοφορούν χωρίς ασφάλιση.  

Το χθεσινό τροχαίο

Το τροχαίο χθες στην Εθνική οδό Ιωαννίνων - Πρέβεζας έγινε λίγο πριν το μεσημέρι και σε αυτό ενεπλάκησαν ένα Ι.Χ. με ένα φορτηγό. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε σοβαρά η οδηγός του Ι.Χ. και ελαφρά ο συνοδηγός, οι οποίοι και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Άρτας.