Μια προσπέραση στοίχισε ακόμη μια ανθρώπινη ζωή!

on .

TROXAIO

• Ένα ακόμη θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα προστέθηκε χθες στη μακριά «μαύρη» λίστα της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων -  Κακαβιάς. 

Θύμα έπεσε ένας 51χρονος, ενώ σοβαρά τραυματίστηκε ένα νεαρό ζευγάρι που ενεπλάκη από «καραμπόλα» στο συμβάν. Αν και το τροχαίο προκλήθηκε από ανθρώπινο λάθος και κακή εκτίμηση του χώρου για προσπέραση, εν τούτοις «τονίζει» με έμφαση και με δραματικό τρόπο την ανάγκη να επισπευστούν οι διαδικασίες για την κατασκευή σύγχρονης οδικής σύνδεσης Ιόνιας οδού - Κακαβιά. 

Αν και στη συγκεκριμένη εθνική οδό τα θανατηφόρα τροχαία είναι συχνά, το χθεσινό αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση καθώς ενεπλάκησαν ένα Ι.Χ. αγροτικό φορτηγό, ένα Αλβανικό τουριστικό λεωφορείο και δύο επιβατικά αυτοκίνητα. Σύμφωνα με πληροφορίες το τροχαίο έγινε δύο χιλιόμετρα μετά το εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη», στα όρια της Κοινότητας Ελεούσας του Δήμου Ζίτσας. Αγροτικό αυτοκίνητο επιχείρησε να κάνει προσπέραση προπορευόμενου λεωφορείου και συγκρούστηκε μετωπικά με Ι.Χ. που ερχόταν στο αντίθετο ρεύμα με οδηγό έναν 51χρονο. Ο οδηγός του λεωφορείου   προκειμένου να αποφύγει τη σύγκρουση με τα δύο αυτοκίνητα φρέναρε, κάτι που όμως προκάλεσε δεύτερη σύγκρουση, καθώς επάνω του έπεσε Ι.Χ. αυτοκίνητο που ακολουθούσε και στο οποίο επέβαινε νεαρό ζευγάρι που τραυματίστηκε, με την κοπέλα μάλιστα να είναι έγκυος. 

Στο τουριστικό λεωφορείο επέβαιναν 40 άτομα, από τα οποία δεν έπαθε κανείς τίποτε. Ο δρόμος έκλεισε για αρκετή ώρα, ενώ στο σημείο του δυστυχήματος έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί, πυροσβέστες και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, χωρίς να μπορέσουν να προσφέρουν βοήθεια στον 51χρονο άτυχο οδηγό.