Τα ξενοδοχεία της Ηπείρου «κερδίζουν» τους επισκέπτες τους!

on .

RECEPTION

 Η βελτίωση των τουριστικών και ιδίως των ξενοδοχειακών υποδομών της Ηπείρου που συντελέστηκε τα τελευταία χρόνια, ανέβασε το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών και έχει κατατάξει την περιοχή μας στην κορυφή των ποιοτικών επιδόσεων. 

Αυτό επιβεβαιώνεται και κατά τον πλέον «επίσημο» τρόπο, ήτοι από το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) και με το πρόσφατο στατιστικό του δελτίο. 

Σύμφωνα με αυτό τα ξενοδοχεία της Ηπείρου τόσο για το 2019, όσο και για το πρώτο εξάμηνο του 2022 βρέθηκαν στην κορυφή του Γενικού Δείκτη Ικανοποίησης, βελτιώνοντας μάλιστα την επίδοσή τους σε σχέση με το 2019, γεγονός που δείχνει τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τον επιχειρηματικό κόσμο του τουρισμού στην Ήπειρο για περαιτέρω βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. 

Το ΙΝΣΕΤΕ στο τελευταίο δελτίο του παρέχει πληροφορίες για τις αεροπορικές και οδικές αφίξεις στη χώρα μας, το ταξιδιωτικό ισοζύγιο και τους δείκτες ποιότητας των ξενοδοχείων. 

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, τα ξενοδοχεία της Ηπείρου ξεχώρισαν στον Γενικό Δείκτη Ικανοποίησης με μέσο όρο το 91,2% για το α’ εξάμηνο του 2022 και 91,0% για το 2019, ακολουθούμενα από τα ξενοδοχεία των Κυκλάδων με μέσο όρο GRI 90,4% και 90,5% για τις αντίστοιχες περιόδους. Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, οι Κυκλάδες αποτελούν  έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας με μερικά από τα νησιά να ξεχωρίζουν για την πολυτέλειά τους, γεγονός που δίνει ακόμα μεγαλύτερη σημασία στην πρωτιά των ξενοδοχείων της Ηπείρου. 

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιωαννίνων

Την ικανοποίησή του για τα στοιχεία του Ινστιτούτο εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων Στάθης Σιούτης, ο οποίος ωστόσο επισήμανε τον στόχο που έχει ο κλάδος για αύξηση της επισκεψιμότητας. «Μετά τη συλλογική προσπάθεια που έγινε από τους ξενοδοχειακούς φορείς και τους επιχειρηματίες διαμονής της Ηπείρου, τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν για ακόμα μία φορά. Εξάλλου, το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών μας το επιβεβαιώνουν και οι κριτικές που γίνονται σε καθημερινή βάση για τις επιχειρήσεις μας στα συστήματα κρατήσεων», τόνισε συγκεκριμένα και συνέχισε: «Μόνιμο αίτημα για να αυξηθεί η επισκεψιμότητα στην περιοχή μας, είναι η πολιτεία να ολοκληρώσει τα πολύ σημαντικά ζητήματα υποδομών που εκκρεμούν. Πάγιο αίτημα των επαγγελματιών του κλάδου είναι η δημιουργία ενός οργανισμού προβολής και προώθησης του προορισμού που θα συμβάλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας, στην βέλτιστη  αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων και στην ακόμα καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους επισκέπτες».

Καταλήγοντας έστειλε ένα γενικότερο μήνυμα: «Θα συνεχίσουμε με ζήλο και σεβασμό να προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στους φιλοξενούμενούς μας. Με την βοήθεια του υπουργείου τουρισμού, του ΕΟΤ, της ΠΟΞ, του ΞEΕ, του ΣΕΤΕ, της Περιφέρειας Ηπείρου, των δήμων και των επιμελητηρίων μπορούμε να πετύχουμε πολλά».